1,9 milliárdos kormányzati támogatásból lesz röplabda-akadémia Békéscsabán

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A magyar kormány több mint 1,8 milliárd forintos támogatásából Európa egyik legnagyobb utánpótlás röplabda-akadémiája létesül Békéscsabán.

A klub közleménye emlékeztet rá, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2016 áprilisában tett békéscsabai látogatásakor állapodott meg Szarvas Péter polgármesterrel a Békéscsabai Röplabda Akadémia létrehozásáról.

A projektről most, közel 2 éves előkészítő munka után született érdemi döntés: a Magyar Közlöny 227. száma szerint az akadémia fejlesztésére a magyar kormány 1 milliárd 878 millió forintos támogatást biztosít, ami a Magyar Röplabda Szövetségen keresztül, több éves bontásban érkezik majd a Békéscsabai RSE-hez.

„Volt egy álmunk, melyben makacsul hittünk. Célul tűztük ki, hogy egy hátrányos helyzetű régióban szeretnénk olyan körülményeket teremteni az utánpótlás-neveléshez, mellyel a legfejlettebb röplabdakultúrával rendelkező nemzetek bírnak” – mondta Baran Ádám klubelnök. Azt is mondta, a támogatás kizárólag sportinfrastruktúra-fejlesztésre és utánpótlás-neveléssel kapcsolatos kiadásokra használható majd fel, és többek között új csarnok meg új kollégiumok épülnek belőle. (MTI)