1,9 milliárdos kormányzati támogatásból lesz röplabda-akadémia Békéscsabán

2017 december 28., csütörtök 15:45
75

A magyar kormány több mint 1,8 milliárd forintos támogatásából Európa egyik legnagyobb utánpótlás röplabda-akadémiája létesül Békéscsabán.

A klub közleménye emlékeztet rá, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2016 áprilisában tett békéscsabai látogatásakor állapodott meg Szarvas Péter polgármesterrel a Békéscsabai Röplabda Akadémia létrehozásáról.

A projektről most, közel 2 éves előkészítő munka után született érdemi döntés: a Magyar Közlöny 227. száma szerint az akadémia fejlesztésére a magyar kormány 1 milliárd 878 millió forintos támogatást biztosít, ami a Magyar Röplabda Szövetségen keresztül, több éves bontásban érkezik majd a Békéscsabai RSE-hez.

„Volt egy álmunk, melyben makacsul hittünk. Célul tűztük ki, hogy egy hátrányos helyzetű régióban szeretnénk olyan körülményeket teremteni az utánpótlás-neveléshez, mellyel a legfejlettebb röplabdakultúrával rendelkező nemzetek bírnak” – mondta Baran Ádám klubelnök. Azt is mondta, a támogatás kizárólag sportinfrastruktúra-fejlesztésre és utánpótlás-neveléssel kapcsolatos kiadásokra használható majd fel, és többek között új csarnok meg új kollégiumok épülnek belőle. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt