A berlini szilveszteri bulin felállítanak egy biztonsági zónát nőknek

Az év utolsó napján a berliniek a Brandenburgi kapunál bulizhatnak, ahol idén először felállítanak egy biztonsági zónát nőknek. Az intézkedésre azért kerül sor, mert a szervezők tartanak attól, hogy a résztvevőket szexuális zaklatások érhetik.

Két éve szilveszter éjjel Kölnben és több más német nagyvárosban tömegesen követtek el nők sérelmére szexuális zaklatást és lopást. Az elkövetők többnyire észak-afrikai férfiak voltak, akik csoportosan körbevették, molesztálták és meglopták az áldozatokat.

Berlinben több százezer ember fogja az utcán köszönteni az újévet, a Brandenburgi kaput pedig tilos lesz nagyobb táskákkal vagy alkoholos itallal megközelíteni. A nők pedig, akik úgy érzik, hogy zaklatták vagy molesztálták őket, a biztonsági zónában kérhetnek segítséget, amelyet a német Vöröskereszt üzemeltet az Ebertstrassén. A berlini rendőrség szintén arra bátorítja a nőket, hogy kérjenek segítséget,ha szükséges. (BBC)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.