Apple: Bocsánat, amiért lassítjuk az iPhone-odat

TECH
2017 december 29., 06:50

Az Apple bocsánatot kért, miután kiderült, hogy szándékosan lassítják frissítéseken keresztül az öregedő iPhone modelleket. A cég korábban azt mondta, hogy erre az akkumulátorok üzemidejének javítása miatt van szükség, a felhasználók azonban már régóta gyanítják, hogy a cég valójában így akarja rábírni a vásárlóit új modellek megvásárlásásra.

Az Apple most egy közleményben azt írta, hogy csökkenti a garancián túli akkumulátor-csere árát mindenki számára, akinek iPhone 6-osa vagy annál fiatalabb készüléke van, és lehetővé teszi az új szoftverein, hogy a felhasználók figyelhessék az akkumulátoruk életidejét. Mindezt azért, hogy visszanyerjék a vásárlóik bizalmát, amely “a legtöbbet jelenti nekik”. Azért valószínűleg az is közrejátszott, hogy a lassított iPhone-ok miatt a cég ellen már nyolc jogi eljárást indítottak az egyesült Államokban. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.