Bencsik András népszavazást szeretne arról, hogy Gyurcsány Ferenc szavazhat-e a választásokon

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A Demokrata főszerkesztője és a Békemenet szervezője Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Nemzeti Választási Iroda befogadta népszavazási kezdeményezését, fel is került a kérdés a testület honlapjára

A Bencsik András által megfogalmazott kérdés így hangzik: 

„Egyetért-e Ön azzal, hogy ne szavazhasson az, aki Magyarország miniszterelnökeként a magyar állampolgárokat megverette, a határon túli magyarok ellen buzdított, és nem viselte ennek következményét?”

Bár a kérdésben nincs konkrétan megnevezve, de Bencsik pár sorral később elárulja, hogy természetesen Gyurcsány Ferencre gondolt, válaszul azért, mert a DK elnöke népszavazást szeretne arról a kérdésről, hogy a határontúliak szavazhassanak-e a magyarországi parlamenti választásokon.

A kérdés befogadása persze önmagában nem sokat jelent, az érdemi elbírálás még hátravan, és bár semmi ilyesmit nem szabad mostanában elkiabálni, de azért elég nehéz elképzelni, hogy ezt a kérdést jóváhagyja a Nemzeti Választási Bizottság, szóval vélhetően nem fog ezzel kapcsolatos aláírásgyűjtés sem indulni. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.