Bencsik András népszavazást szeretne arról, hogy Gyurcsány Ferenc szavazhat-e a választásokon

idióta rekordok
2017 december 29., 12:16
comments 398

A Demokrata főszerkesztője és a Békemenet szervezője Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Nemzeti Választási Iroda befogadta népszavazási kezdeményezését, fel is került a kérdés a testület honlapjára

A Bencsik András által megfogalmazott kérdés így hangzik: 

„Egyetért-e Ön azzal, hogy ne szavazhasson az, aki Magyarország miniszterelnökeként a magyar állampolgárokat megverette, a határon túli magyarok ellen buzdított, és nem viselte ennek következményét?”

Bár a kérdésben nincs konkrétan megnevezve, de Bencsik pár sorral később elárulja, hogy természetesen Gyurcsány Ferencre gondolt, válaszul azért, mert a DK elnöke népszavazást szeretne arról a kérdésről, hogy a határontúliak szavazhassanak-e a magyarországi parlamenti választásokon.

A kérdés befogadása persze önmagában nem sokat jelent, az érdemi elbírálás még hátravan, és bár semmi ilyesmit nem szabad mostanában elkiabálni, de azért elég nehéz elképzelni, hogy ezt a kérdést jóváhagyja a Nemzeti Választási Bizottság, szóval vélhetően nem fog ezzel kapcsolatos aláírásgyűjtés sem indulni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.