Egy zimbabwei család három hónapja él egy thai repülőtéren

Egy zimbabwei család közel három hónapja él Bangkok fő repülőterének termináljában.

A thai bevándorlási hivatal szerint a négygyerekes család még májusban érkezett az országba turistaként. Októberben aztán Kijev érintésével Spanyolországba akartak tovább utazni, de kiderült, hogy nincsen vízumuk. Ekkor azonban már kiléptek Thaiföldről is, és vissza sem tudtak menni, mert a turistavízumuk már oda is lejárt.

A család azt állítja, hogy ha visszatérnének Zimbabwe-ba, akkor ott üldöztetésnek lennének kitéve, miután a novemberben az országban rezsimváltás történt, és lemondatták az országot 37 éve vezető Robert Mugabét.

A családra akkor irányult nagyobb médiafigyelem, miután egy reptéri dolgozó karácsonykor kirakott egy posztot a Facebookra, amelyen ajándékot ad a gyerekeknek. A család az ENSZ Menekültügyi Ügynükségéhez fordult menedékjogért, ahol jelenleg is dolgoznak az ügyükön. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.