Egy zimbabwei család három hónapja él egy thai repülőtéren

külföld
2017 december 29., 13:40
comments 32

Egy zimbabwei család közel három hónapja él Bangkok fő repülőterének termináljában.

A thai bevándorlási hivatal szerint a négygyerekes család még májusban érkezett az országba turistaként. Októberben aztán Kijev érintésével Spanyolországba akartak tovább utazni, de kiderült, hogy nincsen vízumuk. Ekkor azonban már kiléptek Thaiföldről is, és vissza sem tudtak menni, mert a turistavízumuk már oda is lejárt.

A család azt állítja, hogy ha visszatérnének Zimbabwe-ba, akkor ott üldöztetésnek lennének kitéve, miután a novemberben az országban rezsimváltás történt, és lemondatták az országot 37 éve vezető Robert Mugabét.

A családra akkor irányult nagyobb médiafigyelem, miután egy reptéri dolgozó karácsonykor kirakott egy posztot a Facebookra, amelyen ajándékot ad a gyerekeknek. A család az ENSZ Menekültügyi Ügynükségéhez fordult menedékjogért, ahol jelenleg is dolgoznak az ügyükön. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.