Újpesti ultrák összeverték Almássy Kornélt, a volt politikust, a Fradi hokisainak elnökségi tagját

Ezúttal nem egy másik prolit, hanem egy volt politikust, jelenlegi csúcsmenedzsert vertek össze az Újpest fanatikusai. Almássy Kornél, az MDF egykori elnökjelöltje, a Dávid Ibolya-féle lehallgatási sztori egyik főszereplője, aki jelenleg a Budapest Közút vezérigazgatója és a Ferencváros hokicsapatának elnökségi tagja, az Újpest-Fradi hokiderbi után két barátjával tartott a közelben, a Labdaverő utcában parkoló kocsija felé, amikor

kiugrott a járdáról, bokorból 6-8 újpesti "kemény csávó" akik "mocskos fradisták vagytok" kiáltással hármunkra támadtak. Engem a szemem alatt ütöttek le, a másik két barátomat szintén fejükön érte az ütés, majd a földön fekve is kaptam néhány rúgást...(képet nem posztolnánk magunkról, mert nem nézünk ki valami jól, de szerencsére úgy tűnik mind a hárman törés nélkül, talán kisebb agyrázkódással megúsztuk...).

Az esetről írt Facebook-posztjában Almássy elmeséte azt is, hogy

Utána visszamentünk a bejárathoz, és kissé emelt hangon kértük a rendőröket, hogy ahelyett, hogy a vendégszektor bejáratnál álldogálnának - (ott legalább 15 álltak és a stadion mellet is voltak jó páran...) talán kísérjék már el a Fradi szurkolókat az utcán! Tudni kell, hogy a meccsen telt ház volt, néhány Újpest ultra kijött, a Fradisták viszont hoki törzsszurkolókból, szülőkből, diákokból álltak.

(Almássy azért fogalmaz így, mert a két sportágnak gyökeresen eltér a szurkolási kultúrája: a hokiszurkolók, még a leglelkesebbek is, hagyományosan normálisak, bármely csapatnak szorítsanak, ellentétben a tradicionálisan erőszakos és verekedős focifanatikusokkal, akik viszont néha kimennek hokimeccsekre is, ahol úgy viselkednek, mintha focin lennének.)

Almássy hozzátette még, Wintermantel Zsoltra utalva,

hogy az újpesti polgármester (aki ráadásul egyetemi éveim óta személyes jó barátom!) és alpolgármester amint értesültek az eseményről rögtön elnézést kértek és sajnálatukat fejezték ki.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.