Újpesti ultrák összeverték Almássy Kornélt, a volt politikust, a Fradi hokisainak elnökségi tagját

sport
2017 december 29., 14:58
comments 209

Ezúttal nem egy másik prolit, hanem egy volt politikust, jelenlegi csúcsmenedzsert vertek össze az Újpest fanatikusai. Almássy Kornél, az MDF egykori elnökjelöltje, a Dávid Ibolya-féle lehallgatási sztori egyik főszereplője, aki jelenleg a Budapest Közút vezérigazgatója és a Ferencváros hokicsapatának elnökségi tagja, az Újpest-Fradi hokiderbi után két barátjával tartott a közelben, a Labdaverő utcában parkoló kocsija felé, amikor

kiugrott a járdáról, bokorból 6-8 újpesti "kemény csávó" akik "mocskos fradisták vagytok" kiáltással hármunkra támadtak. Engem a szemem alatt ütöttek le, a másik két barátomat szintén fejükön érte az ütés, majd a földön fekve is kaptam néhány rúgást...(képet nem posztolnánk magunkról, mert nem nézünk ki valami jól, de szerencsére úgy tűnik mind a hárman törés nélkül, talán kisebb agyrázkódással megúsztuk...).

Az esetről írt Facebook-posztjában Almássy elmeséte azt is, hogy

Utána visszamentünk a bejárathoz, és kissé emelt hangon kértük a rendőröket, hogy ahelyett, hogy a vendégszektor bejáratnál álldogálnának - (ott legalább 15 álltak és a stadion mellet is voltak jó páran...) talán kísérjék már el a Fradi szurkolókat az utcán! Tudni kell, hogy a meccsen telt ház volt, néhány Újpest ultra kijött, a Fradisták viszont hoki törzsszurkolókból, szülőkből, diákokból álltak.

(Almássy azért fogalmaz így, mert a két sportágnak gyökeresen eltér a szurkolási kultúrája: a hokiszurkolók, még a leglelkesebbek is, hagyományosan normálisak, bármely csapatnak szorítsanak, ellentétben a tradicionálisan erőszakos és verekedős focifanatikusokkal, akik viszont néha kimennek hokimeccsekre is, ahol úgy viselkednek, mintha focin lennének.)

link Forrás

Almássy hozzátette még, Wintermantel Zsoltra utalva,

hogy az újpesti polgármester (aki ráadásul egyetemi éveim óta személyes jó barátom!) és alpolgármester amint értesültek az eseményről rögtön elnézést kértek és sajnálatukat fejezték ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.