Még mindig nincs aki üzemeltesse a Haladás 14 milliárdos stadionját

Több 444 videó?
Szeretném
Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Hónapokon keresztül nem volt jelentkező cég, amely hajlandó lett volna elvállalni a Haladás új szombathelyi stadionjának üzemeltetését, felügyeletét, takarítását és az ingatlanok hasznosítását a következő tíz évre. A becsült értéke a munkának 4,5 milliárd forint. 

Az első körben 9 milliárdosra becsült, végül 14 milliárd forintból épült sportközpont három éves előkészítő munka eredménye, de az már az októberi átadás idején látszott, hogy ennyi idő sem volt elég a projekt végiggondolására, mert az arénának már akkor sem volt üzemeltetője. 

Végül ideiglenesen a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.-t bízták meg a feladattal, ami Szombathely városának közel 9 millió forintjába került, a közgyűlésben pedig az ellenzéki és kormánypárti képviselők egymást okolják az ügy miatt. 

A nonprofit kft. által kiírt pályázatra két jelentkező is akadt, de a közbeszerzési értesítőben megjelent tájékoztató alapján mindkettőt elutasították, így továbbra sem tudni, hogy ki és hogyan fogja üzemeltetni az épületet. (Hír TV)