Még mindig nincs aki üzemeltesse a Haladás 14 milliárdos stadionját

PÉNZ
2017 december 30., 18:06
comments 227
photo_camera Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Hónapokon keresztül nem volt jelentkező cég, amely hajlandó lett volna elvállalni a Haladás új szombathelyi stadionjának üzemeltetését, felügyeletét, takarítását és az ingatlanok hasznosítását a következő tíz évre. A becsült értéke a munkának 4,5 milliárd forint. 

Az első körben 9 milliárdosra becsült, végül 14 milliárd forintból épült sportközpont három éves előkészítő munka eredménye, de az már az októberi átadás idején látszott, hogy ennyi idő sem volt elég a projekt végiggondolására, mert az arénának már akkor sem volt üzemeltetője. 

Végül ideiglenesen a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.-t bízták meg a feladattal, ami Szombathely városának közel 9 millió forintjába került, a közgyűlésben pedig az ellenzéki és kormánypárti képviselők egymást okolják az ügy miatt. 

A nonprofit kft. által kiírt pályázatra két jelentkező is akadt, de a közbeszerzési értesítőben megjelent tájékoztató alapján mindkettőt elutasították, így továbbra sem tudni, hogy ki és hogyan fogja üzemeltetni az épületet. (Hír TV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.