Putyin újév alkalmából megígérte Aszadnak, hogy segítenek megvédeni Szíria szuverenitását

külföld
2017 december 30., 10:21
comments 41

Vlagyimir Putyin újévi jókívánságokat küldött Bassár el-Aszad szír elnöknek, melyben elmondta, hogy Orszország a jövőben is meg fogja védeni Szíria szuverenitását.

Az üzenetet a Kreml hozta nyilvánosságra, és az áll benne, hogy Oroszország továbbra is meg fog adni minden támogatást Szíriának, hogy megvédhessék az állam szuverenitását, egységét és területi integritását, valamint segítenek helyreállítani az ország gazdaságát is.

Decemberben rendelte el Putyin, hogy az orosz katonák hagyják el Szíriát, ahol az elnök oldalán szálltak be korábban a polgárháborúba, Aszad javára eldöntve a hat éven át tartó véres konfliktust. Nem minden orosz katona hagyta el az országot: egy légi támaszpontból és egy kikötőből időközben állandó orosz bázis lett. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.