19 éves kora óta kezelték pszichiátriai intézetekben a szentpétervári robbantót

Előre eltervezte tettét az a férfi, akit a szerdai, szentpétervári robbantás elkövetésével gyanúsítanak. A kihallgatás során a férfi elmondta, a gyűlölet vezette, melyet azok a pszichiátriai intézmények vezetői és dolgozói ellen érzett, melyekben korábban kezelték. Az elkövetőt az orosz nyomozók elmondása szerint 19 éves korában regisztrálták először pszichiátriai intézményben. A 35 éves férfi Dimitrij Lukjanenko szentpétervári lakos, és tagja a nacionalista "New Age" mozgalomnak. Korábban elítélték drog birtoklásáért. A hatóságok eddig emberölési kísérlet ügyében nyomoztak, ezt most terrorcselekménnyé változtatták. A merényletet az Iszlám Állam magára vállalta.

A robbantás szerdán történt egy szentpétervári bevásárlóközpont egyik csomagmegőrzője közelében, 13-an sérütek meg a házi készítésű pokolgép miatt. Vlagyimir Putyin orosz elnök terrorcselekménynek minősítette a történteket.

Az orosz nagyváros egyre gyakoribb célpontja terrortámadásoknak: áprilisban 16-an haltak meg a metróban egy öngyilkos merénylő robbantása miatt, nemrég pedig Putyin megköszönte Donald Trumpnak, amiért a CIA időben figyelmeztette az orosz ügynökségeket egy iszlamista öngyilkos merénylő tervezett támadása előtt. 

(AFP)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.