Amikor Polt Péterék újságot olvasnak, akkor éppen nem ügyészek

2018 január 1., hétfő 14:47
259

December 30-án válaszolt Polt Péter egy levélre, amiben Harangozó Tamás szocialista képviselő arról faggatta, hogy miért nem nyomoz az ügyészség a letelepedési kötvények ügyében. 

Harangozó a Magyar Nemzet egy december 14-i cikkét ajánlotta a legfőbb ügyész figyelmébe, amelyben számos súlyos szabálytalanságra rávilágítottak a kötvények eladásába beszervezett cégek engedélyezése idejéből. Például volt olyan cég, aminek engedélyezési kérvényét előbb iktatták, mint a cég megalakult.

Polt Péter a képviselőnek azt válaszolta, hogy semmi oka a cikk nyomán lépéseket tenni. Például azért nem, mert amikor újságcikket olvas egy ügyész, akkor nem jut hivatalosan információhoz. Ezt így fejezte ki Polt: 

"Az említett újságcikk azonban nem tekinthető az ügyész hivatali hatáskörében tudomására jutott adatnak”.  

Később hozzátette, hogy a kötvények ügyében már volt rendőrségi feljelentés, de bűncselekményt akkor sem találtak, és "bűncselekmény gyanújára utaló konkrét adatokat" szerinte Harangozó levele sem tartozott. 

A letelepedési kötvényeken 165 milliárd forintot kereshettek Fidesz-közeli offshore cégek, míg az adófizetőknek hosszabb távon 20 milliárd forintjába kerül ez az egész. (mno.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt