Amikor Polt Péterék újságot olvasnak, akkor éppen nem ügyészek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

December 30-án válaszolt Polt Péter egy levélre, amiben Harangozó Tamás szocialista képviselő arról faggatta, hogy miért nem nyomoz az ügyészség a letelepedési kötvények ügyében. 

Harangozó a Magyar Nemzet egy december 14-i cikkét ajánlotta a legfőbb ügyész figyelmébe, amelyben számos súlyos szabálytalanságra rávilágítottak a kötvények eladásába beszervezett cégek engedélyezése idejéből. Például volt olyan cég, aminek engedélyezési kérvényét előbb iktatták, mint a cég megalakult.

Polt Péter a képviselőnek azt válaszolta, hogy semmi oka a cikk nyomán lépéseket tenni. Például azért nem, mert amikor újságcikket olvas egy ügyész, akkor nem jut hivatalosan információhoz. Ezt így fejezte ki Polt: 

"Az említett újságcikk azonban nem tekinthető az ügyész hivatali hatáskörében tudomására jutott adatnak”.  

Később hozzátette, hogy a kötvények ügyében már volt rendőrségi feljelentés, de bűncselekményt akkor sem találtak, és "bűncselekmény gyanújára utaló konkrét adatokat" szerinte Harangozó levele sem tartozott. 

A letelepedési kötvényeken 165 milliárd forintot kereshettek Fidesz-közeli offshore cégek, míg az adófizetőknek hosszabb távon 20 milliárd forintjába kerül ez az egész. (mno.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.