Átlépte az 1 milliárd dolláros jegybevételt az új Star Wars

FILM
2018 január 01., 10:03
comments 153

A Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik az év utolsó hétvégéjén átlépte az 1 milliárd dolláros határt, és ezzel az észak-amerikai piac legsikeresebb filmje lett 2017-ben.

Két szereplő 2017 anyagilag legsikeresebb mozifilmjéből.
photo_camera Két szereplő 2017 anyagilag legsikeresebb mozifilmjéből. Fotó: Walt Disney pictures / Lucasfilm/Collection Christophel

A film a bemutatója óta eltelt három hétben továbbra is a kasszasikerlisták élén áll, az év utolsó hétvégéjén további 52,4 millió dollárt hozott az észak-amerikai mozikban, a nemzetközi piacokon pedig 68 millió dollárt. Észak-Amerikában eddig 517,1 millió dollár jegybevételt hozott, világszerte pedig 523,3 millió dollárt. A film az észak-amerikai és az európai kasszasikerlista élén áll – közölte a Disney filmstúdió.

Az év utolsó hétvégéjén az észak-amerikai toplista 2. helyén továbbra is a Sony filmje, a Jumanji – Vár a dzsungel áll 50,6 millió dollárt forgalmazva, a 3. helyen a Tökéletes hang 3. része 17,8 millióval, a 4. a Fox stúdió Legnagyobb showmanje lett 15,3 millióval. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.