Izgatottságot okozott Assange újévi kódja

Január elsején hajnali háromkor ezt rakta ki a Twitterre Julian Assange:

M.I.A. - től a Paper Planes című klipet és egy kódnak kinéző karaktersorozatot.

Mi értelme van ennek? Kinek és mit üzent vele? Ezt találgatják az ilyen típusú rejtélyekre nyitott obskúrus oldalak, a zerohedge-től az orosz állami RT-ig.

Assange a WikiLeaks nevű szivárogtató oldal főnöke, és már 2012 óta Ecuador londoni nagykövetségén él, mert ha kilépne az utcára, akkor elkapnák a rendőrök. 

A 2016-os amerikai elnökválasztási kampányban minden korábbinál erősebben merült fel a gyanú, hogy szivárogtatásait az orosz titkosszolgálatokkal összehangolva műveli.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.