Már nem csak a betegek szívhatnak füvet Kaliforniában

Még a 2016-os elnökválasztással egy időben tartottak népszavazást az USA Kalifornia államában a marihuána legalizálásáról. Mivel a többség arra szavazott, hogy lehessen füvet venni és szívni az államban, 2018 január 1-én megnyithatnak az első, törvényesen működő üzletek. Eddig csak orvosi receptre lehetett az államban füvet venni.

Elég bonyolult a boltok engedélyeztetése, egyelőre csak néhány tucat nyithat ki, és Los Angelesben és San Franciscóban az önkormányzatok még késlekednek a szabályozás átvezetésével, így a két legnagyobb kaliforniai városban még nincsenek marihuána boltok. De hamarosan ott is lesznek.

Autót vezetni beszívva továbbra sem szabad, és nem lehet füvet árusítani nyilvános helyeken, illetve iskolák közelében sem, a vásárlók pedig csak felnőttek lehetnek.

Egy ember legfeljebb 28 grammot tarthat magánál, illetve legfeljebb hat tő növényt termeszthet otthonában. 

Az állam vezetése évi 1 milliárd dollár adót remél a legális fűtől. Kalifornia a 6. állam az USA-ban, ahol legális a marihuána.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.