Már nem csak a betegek szívhatnak füvet Kaliforniában

külföld
2018 január 01., 14:49
comments 103

Még a 2016-os elnökválasztással egy időben tartottak népszavazást az USA Kalifornia államában a marihuána legalizálásáról. Mivel a többség arra szavazott, hogy lehessen füvet venni és szívni az államban, 2018 január 1-én megnyithatnak az első, törvényesen működő üzletek. Eddig csak orvosi receptre lehetett az államban füvet venni.

Elég bonyolult a boltok engedélyeztetése, egyelőre csak néhány tucat nyithat ki, és Los Angelesben és San Franciscóban az önkormányzatok még késlekednek a szabályozás átvezetésével, így a két legnagyobb kaliforniai városban még nincsenek marihuána boltok. De hamarosan ott is lesznek.

Autót vezetni beszívva továbbra sem szabad, és nem lehet füvet árusítani nyilvános helyeken, illetve iskolák közelében sem, a vásárlók pedig csak felnőttek lehetnek.

Egy ember legfeljebb 28 grammot tarthat magánál, illetve legfeljebb hat tő növényt termeszthet otthonában. 

Az állam vezetése évi 1 milliárd dollár adót remél a legális fűtől. Kalifornia a 6. állam az USA-ban, ahol legális a marihuána.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.