A török kormánylapok szerint a nyugati országok állnak az iráni tüntetések mögött

Aggodalmát fejezte ki kedden a török külügyminisztérium a szomszédos Iránban folyó erőszakos tüntetésekről érkező hírek miatt, és arra szólította fel a külföldi hatalmakat, hogy tartózkodjanak a beavatkozástól.

Szeretnénk, ha minél előbb helyreállna a béke az országban, a józan ész kerekedne felül, és nem eszkalálódnának az események - áll a török külügyminisztérium közleményében. Hozzátették: tartózkodni kell az erőszaktól és a provokációtól, és fontos, hogy a külföldi országok ne avatkozzanak be.

A török konzervatív sajtó is nyugtalanságának adott hangot kedden az iráni tüntetések miatt. A kormánypárti Yeni Safak címlapján "veszélyes eszkalációról" írt, és az Egyesült Államokat vádolta meg azzal, hogy az erőszakos eseményeket kirobbantotta.

A Yeni Akit című napilap is arra figyelmeztetett, hogy "a Nyugat áll az iráni lázadás mögött", és ha sikerrel járnak, akkor - a lap szerint - Törökország lesz a következő "célpont".

A szíriai külügyminisztérium eközben szolidaritását fejezte ki az iráni vezetéssel. Közleményükben hangsúlyozták: bizonyosak benne, hogy Irán vezetői és az emberek képesek lesznek "legyőzni az összeesküvést". A külügyminisztérium egyúttal elítélte az Egyesült Államokat és Izraelt amiatt, hogy támogatóan nyilatkoztak az iráni kormányellenes tüntetőkről, valamint azzal vádolta meg e két országot, hogy destabilizálják a térséget. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.