Bíróság kötelezi a férfit, hogy fizessen az anyjának, amiért felnevelte és taníttatta

külföld
2018 január 02., 15:00
comments 124

A tajvani legfelsőbb bíróság arra kötelezett egy férfit, hogy fizessen az anyjának közel egymillió dollárt, amiért felnevelte, és támogatta a fogászati oktatását.

Az anya még 1997-ben kötött szerződést az akkor 20 éves fiával. Abban állapodtak meg, hogy a fizetése 60 százalékával fogja támogatni anyját.  

Az ügy azért került bíróság elé, mert a fiú nem fizetett. Azt mondta, nem tartja helyesnek, hogy fizessen az anyjának,  amiért felnevelte őt. A bíróság azonban hitelesnek találta a szerződést: mivel a fiú nagykorú volt, amikor aláírta, és senki sem kényszerítette, arra jutottak, hogy érvényes, Így most a büntetésekkel együtt fizetnie kellett az anyjának.

Az anya egyébként mind a két fiával kötött szerződéseket, miután elvált a férjétől. Azt mondta, több százezer dollárt költött fiai iskolázására, de attól tartott, hogy felnőtt korukban nem fogják támogatni őt. Az idősebb fiú végül újabb megállapodást kötött vele, már egy kisebb összegről. Öccse viszont nem akart fizetni.

Az öccs azt mondja, évekig dolgozott anyja fogászatánál, és hozzájárult a bevételekhez, ezzel pedig letudta kötelességét. A bíróság nem így látta.

A tajvani törvények szerint mindenkinek kötelessége támogatnia idős szüleit, de az azért nem jellemző, hogy a szülők ezt perrel kényszerítsék ki. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.