Bíróság kötelezi a férfit, hogy fizessen az anyjának, amiért felnevelte és taníttatta

2018 január 2., kedd 15:00
124

A tajvani legfelsőbb bíróság arra kötelezett egy férfit, hogy fizessen az anyjának közel egymillió dollárt, amiért felnevelte, és támogatta a fogászati oktatását.

Az anya még 1997-ben kötött szerződést az akkor 20 éves fiával. Abban állapodtak meg, hogy a fizetése 60 százalékával fogja támogatni anyját.  

Az ügy azért került bíróság elé, mert a fiú nem fizetett. Azt mondta, nem tartja helyesnek, hogy fizessen az anyjának,  amiért felnevelte őt. A bíróság azonban hitelesnek találta a szerződést: mivel a fiú nagykorú volt, amikor aláírta, és senki sem kényszerítette, arra jutottak, hogy érvényes, Így most a büntetésekkel együtt fizetnie kellett az anyjának.

Az anya egyébként mind a két fiával kötött szerződéseket, miután elvált a férjétől. Azt mondta, több százezer dollárt költött fiai iskolázására, de attól tartott, hogy felnőtt korukban nem fogják támogatni őt. Az idősebb fiú végül újabb megállapodást kötött vele, már egy kisebb összegről. Öccse viszont nem akart fizetni.

Az öccs azt mondja, évekig dolgozott anyja fogászatánál, és hozzájárult a bevételekhez, ezzel pedig letudta kötelességét. A bíróság nem így látta.

A tajvani törvények szerint mindenkinek kötelessége támogatnia idős szüleit, de az azért nem jellemző, hogy a szülők ezt perrel kényszerítsék ki. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt