Folytatódtak a tüntetések Iránban, megöltek egy rendőrt

külföld
2018 január 02., 04:00
comments 30

Az iráni Tasznim hírügynökség beszámolója szerint egy rendőrt megöltek a csütörtök óta tartó tüntetések egyikén. A BBC úgy tudja, hogy egy teheráni megmozduláson, a belvárosban végeztek az egyenruhással egy vadászfegyverrel. A rendőr halálával 15-re emelkedett az áldozatok száma.

Az állami hírügynökség szerint a gyilkosság Nadzsafábád városában történt, ugyanitt egy másik rendőrt is megtámadtak és felgyújtottak.

photo_camera Fotó: STR/AFP

A tüntetésekről és az azok elleni erőszakos rendőri fellépésről ellentmondó hírek érkeznek, ha érkeznek egyáltalán. Az állam több helyen is korlátozta az Instagram, és az országban népszerű Telegram applikációk hozzáférhetőségét. A rendőrség több városban is tüzelt a tüntetőkre, a letartóztatottak száma több száz lehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.