Update: nyár óta támadják folyamatosan a BKK online jegyértékesítési rendszerét

2018 január 3., szerda 8:51
109
Január 3-án elérhetetlenné vált az online jegyértékesítés a BKK-nál.

"A BKK informatikai infrastruktúráját továbbra is sorozatos támadások érik, ezért az online értékesítési rendszer által nyújtott szolgáltatások folyamatos elérhetősége átmenetileg nem biztosítható" - fogadja a figyelmeztetés azokat, akik a 21. század második évtizedének vége fele ezzel a technikai megoldással próbálnának menetjegyet, bérletet vásárolni.

És valóban nem is működik az oldal, amin csupán arról tájékoztatnak, hogy azok, akik a szolgáltatás szüneteltetése előtt még vásároltak jegyet vagy bérletet, felhasználhatják azokat.

UPDATE 11:53: cikkünk megjelenése után megkeresett a BKK kommunikációs osztálya, és tájékoztattak róla, hogy a figyelmeztető felirat a nyár óta változatlan formában olvasható webshopjukon, vagyis a nyár óta érik sorozatos támadások az informatikai infrastruktúrájukat. 

A BKK online jegyértékesítési rendszerét tavaly úgy helyezték üzembe, hogy egy könnyen felfedezhető programozási hiba miatt bárki tetszőleges összegért vásárolhatott jegyet. A hibát jelző felhasználót a BKK ezután azzal vádolta meg, hogy feltörte a rendszerüket, emiatt eljárást is kezdeményeztek ellene, bár ezt később a közfelháborodás miatt visszavonták.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt