Jogsértő volt, hogy hirdetőtáblára írták ki az igazgatói intőt kapó diákok neveit egy komáromi szakgimnáziumban

oktatás
2018 január 03., 19:07
comments 215

A Független Diákparlament osztotta meg azokat a fotókat, melyek az egyik komáromi szakgimnáziumban készültek, és azt látni rajtuk, hogy az iskola bejáratánál, az egyik legforgalmasabb helyen egy táblára rakták ki az igazgatói intőt kapó diákok teljes nevét és osztályát.

photo_camera Fotó: Független Diákparlament

Az RTL Klub Híradójának az iskola egyik tanára név nélkül nyilatkozva elmondta, hogy ő sem értett egyet a gyakorlattal, ami szerinte pedagógiailag sem helyes. De azért hozzátette, hogy az igazgatói dicséreteket is ki szokták ide tenni, bár abból kevesebb van. Elmondta azt is, hogy kollégái többségének sem tetszik a gyakorlat, és a neveket maga az igazgató teszi ki, ő viszont nyilatkozni nem akart a csatornának.

Az oktatási jogok biztosa szerint jogellenes, ami történik, mivel az intő személyes adatnak számít, és ezt csak a törvényben előírt körnek lehetne továbbítani. Az iskolát felügyelő Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal azt mondta a Híradónak, hogy az iskolában nincs szégyenfal, csak egy hirdetőtábla, amire egy napra azoknak a neve is kikerült, akik intőt kaptak. De most belső vizsgálat indult, és utána arra jutottak, hogy a jövőben a hirdetőfelületeken a tanulók személyes adatait nem tüntetik fel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.