Jogsértő volt, hogy hirdetőtáblára írták ki az igazgatói intőt kapó diákok neveit egy komáromi szakgimnáziumban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Független Diákparlament osztotta meg azokat a fotókat, melyek az egyik komáromi szakgimnáziumban készültek, és azt látni rajtuk, hogy az iskola bejáratánál, az egyik legforgalmasabb helyen egy táblára rakták ki az igazgatói intőt kapó diákok teljes nevét és osztályát.

Fotó: Független Diákparlament

Az RTL Klub Híradójának az iskola egyik tanára név nélkül nyilatkozva elmondta, hogy ő sem értett egyet a gyakorlattal, ami szerinte pedagógiailag sem helyes. De azért hozzátette, hogy az igazgatói dicséreteket is ki szokták ide tenni, bár abból kevesebb van. Elmondta azt is, hogy kollégái többségének sem tetszik a gyakorlat, és a neveket maga az igazgató teszi ki, ő viszont nyilatkozni nem akart a csatornának. 

Az oktatási jogok biztosa szerint jogellenes, ami történik, mivel az intő személyes adatnak számít, és ezt csak a törvényben előírt körnek lehetne továbbítani. Az iskolát felügyelő Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal azt mondta a Híradónak, hogy az iskolában nincs szégyenfal, csak egy hirdetőtábla, amire egy napra azoknak a neve is kikerült, akik intőt kaptak. De most belső vizsgálat indult, és utána arra jutottak, hogy a jövőben a hirdetőfelületeken a tanulók személyes adatait nem tüntetik fel. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.