Jogsértő volt, hogy hirdetőtáblára írták ki az igazgatói intőt kapó diákok neveit egy komáromi szakgimnáziumban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Független Diákparlament osztotta meg azokat a fotókat, melyek az egyik komáromi szakgimnáziumban készültek, és azt látni rajtuk, hogy az iskola bejáratánál, az egyik legforgalmasabb helyen egy táblára rakták ki az igazgatói intőt kapó diákok teljes nevét és osztályát.

Fotó: Független Diákparlament

Az RTL Klub Híradójának az iskola egyik tanára név nélkül nyilatkozva elmondta, hogy ő sem értett egyet a gyakorlattal, ami szerinte pedagógiailag sem helyes. De azért hozzátette, hogy az igazgatói dicséreteket is ki szokták ide tenni, bár abból kevesebb van. Elmondta azt is, hogy kollégái többségének sem tetszik a gyakorlat, és a neveket maga az igazgató teszi ki, ő viszont nyilatkozni nem akart a csatornának. 

Az oktatási jogok biztosa szerint jogellenes, ami történik, mivel az intő személyes adatnak számít, és ezt csak a törvényben előírt körnek lehetne továbbítani. Az iskolát felügyelő Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal azt mondta a Híradónak, hogy az iskolában nincs szégyenfal, csak egy hirdetőtábla, amire egy napra azoknak a neve is kikerült, akik intőt kaptak. De most belső vizsgálat indult, és utána arra jutottak, hogy a jövőben a hirdetőfelületeken a tanulók személyes adatait nem tüntetik fel. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.