Negyedosztályú csapatnak is jár 2,4 milliárd stadionfejlesztésre

Nincs megállás a magyar futball fejlődésében. Az MTI számolt be arról, hogy

Megújul az egri futballstadion. 

A helyi fideszes parlamenti képviselő, a fideszes Nyitrai Zsolt számolt be büszkén arról, hogy a kormány 2,4 milliárd forintot ad a Szentmarjay Stadion és környezetének megújítására. 

Nyitrai az egyébként Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy „pár éve kínos helyzet alakult ki, amikor az NB I-be feljutott egri labdarúgócsapat nem játszhatta a városban a hazai mérkőzéseit, mert ott nem volt az élvonalbeli előírásoknak megfelelő stadion”. Nyitrai szerint „ennek az újabb egri sportos létesítményfejlesztésnek köszönhetően végre méltó körülmények között sportolhat több mint 300 helyi fiatal, akinek így meglesz a lehetősége arra is, hogy később esetleg az NB I-ben is kipróbálhassa magát”.  

Sem Nyitrai szavaiból, sem az MTI-híréből nem derül ki, hogy bár az Eger valóban megfordult az NBI-ben, de még 2011-12-ben, aztán kiestek, anyagi okok miatt szinte megsemmisült a helyi foci, most is csak negyedosztályúak (megye 1-esek). 

Az NBI-ben így a helyiek fiatalok aligha próbálhatják ki magukat az új stadion ellenére. Ráadásul a jelek szerint az Eger a Diósgyőr fiókcsapata lesz, ha feljut az NBIII-ba, így a 2,4 milliárdos stadionépítési pénzt már a Diósgyőrt működtető Borsodsport Invest Kft. kapja. 

Az egri stadion nemrég már megújult, 350 millió forintból, akkor az atlétikai és a labdarúgó-szövetség összefogásával felújították a futópályát, a gyepet és a világítást. Most a 2,4 milliárdból még ezt tervezik:  

  • új fejépület 
  • egy fedett lelátó épül
  • az északi sporttelepen az öltőző- és lelátórendszer fejlesztése 
  • és egy korszerű utánpótlás akadémia kialakítása.  

A stadion így 3500 fős befogadóképességű lesz, s megfelel majd a MLSZ NB II-es licencfeltételeinek. 

Hogy mennyire indokolt a lelátók bővítése, arról mindent elmond az egri klub elnökének megjegyezése egy vele készült évvégi interjúban

„Nagyon sokat jelent a játékosoknak, hogy a stadionban játszhatunk. Más a hangulata, még ha üresek is a lelátók.” 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.