Negyedosztályú csapatnak is jár 2,4 milliárd stadionfejlesztésre

Nincs megállás a magyar futball fejlődésében. Az MTI számolt be arról, hogy

Megújul az egri futballstadion. 

A helyi fideszes parlamenti képviselő, a fideszes Nyitrai Zsolt számolt be büszkén arról, hogy a kormány 2,4 milliárd forintot ad a Szentmarjay Stadion és környezetének megújítására. 

Nyitrai az egyébként Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy „pár éve kínos helyzet alakult ki, amikor az NB I-be feljutott egri labdarúgócsapat nem játszhatta a városban a hazai mérkőzéseit, mert ott nem volt az élvonalbeli előírásoknak megfelelő stadion”. Nyitrai szerint „ennek az újabb egri sportos létesítményfejlesztésnek köszönhetően végre méltó körülmények között sportolhat több mint 300 helyi fiatal, akinek így meglesz a lehetősége arra is, hogy később esetleg az NB I-ben is kipróbálhassa magát”.  

Sem Nyitrai szavaiból, sem az MTI-híréből nem derül ki, hogy bár az Eger valóban megfordult az NBI-ben, de még 2011-12-ben, aztán kiestek, anyagi okok miatt szinte megsemmisült a helyi foci, most is csak negyedosztályúak (megye 1-esek). 

Az NBI-ben így a helyiek fiatalok aligha próbálhatják ki magukat az új stadion ellenére. Ráadásul a jelek szerint az Eger a Diósgyőr fiókcsapata lesz, ha feljut az NBIII-ba, így a 2,4 milliárdos stadionépítési pénzt már a Diósgyőrt működtető Borsodsport Invest Kft. kapja. 

Az egri stadion nemrég már megújult, 350 millió forintból, akkor az atlétikai és a labdarúgó-szövetség összefogásával felújították a futópályát, a gyepet és a világítást. Most a 2,4 milliárdból még ezt tervezik:  

  • új fejépület 
  • egy fedett lelátó épül
  • az északi sporttelepen az öltőző- és lelátórendszer fejlesztése 
  • és egy korszerű utánpótlás akadémia kialakítása.  

A stadion így 3500 fős befogadóképességű lesz, s megfelel majd a MLSZ NB II-es licencfeltételeinek. 

Hogy mennyire indokolt a lelátók bővítése, arról mindent elmond az egri klub elnökének megjegyezése egy vele készült évvégi interjúban

„Nagyon sokat jelent a játékosoknak, hogy a stadionban játszhatunk. Más a hangulata, még ha üresek is a lelátók.” 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.