Boris Becker fia beperli az AfD politikusát, amiért félnégernek nevezte őt

Jens Maier,a  szélsőjobboldali AfD politikusa a Twitteren írta azt Boris Becker fiáról, hogy „a kis félnéger láthatóan túl kevés figyelmet kap, csak ezzel tudom magyarázni a viselkedését”. Maier azon húzta fel magát, hogy Noah Becker nem sokkal korábban arról beszélt egy interjúban, hogy Londonhoz vagy Párizshoz képest Berlin egy fehér városnak számít. 

Boris Becker és fia, Noah BeckerFotó: THOMAS SCHULZE/AFP

Bár a szélsőjobboldali párt politikusa nem sokkal később azzal védekezett, hogy a posztot nem is ő írta, és valami baleset történt, a Becker család ügyvédje bejelentette, hogy haladéktalanul megteszik polgári- és büntetőjogi lépéseket Maier ellen. 

Az AfD társelnöke, Alexander Gauland csak annyival reagált az ügyre, hogy az ilyen posztok nem az ő stílusa.  Jens Maier egyébként tavaly ősszel a párt listájáról bejutott a Bundestagba. Előtte Drezdában dolgozott bíróként. (Die Zeit)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.