Boris Becker fia beperli az AfD politikusát, amiért félnégernek nevezte őt

külföld
2018 január 04., 12:42
comments 363

Jens Maier,a szélsőjobboldali AfD politikusa a Twitteren írta azt Boris Becker fiáról, hogy „a kis félnéger láthatóan túl kevés figyelmet kap, csak ezzel tudom magyarázni a viselkedését”. Maier azon húzta fel magát, hogy Noah Becker nem sokkal korábban arról beszélt egy interjúban, hogy Londonhoz vagy Párizshoz képest Berlin egy fehér városnak számít.

Boris Becker és fia, Boris Becker
photo_camera Boris Becker és fia, Noah Becker Fotó: THOMAS SCHULZE/AFP

Bár a szélsőjobboldali párt politikusa nem sokkal később azzal védekezett, hogy a posztot nem is ő írta, és valami baleset történt, a Becker család ügyvédje bejelentette, hogy haladéktalanul megteszik polgári- és büntetőjogi lépéseket Maier ellen.

Az AfD társelnöke, Alexander Gauland csak annyival reagált az ügyre, hogy az ilyen posztok nem az ő stílusa. Jens Maier egyébként tavaly ősszel a párt listájáról bejutott a Bundestagba. Előtte Drezdában dolgozott bíróként. (Die Zeit)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.