Boris Becker fia beperli az AfD politikusát, amiért félnégernek nevezte őt

Jens Maier,a  szélsőjobboldali AfD politikusa a Twitteren írta azt Boris Becker fiáról, hogy „a kis félnéger láthatóan túl kevés figyelmet kap, csak ezzel tudom magyarázni a viselkedését”. Maier azon húzta fel magát, hogy Noah Becker nem sokkal korábban arról beszélt egy interjúban, hogy Londonhoz vagy Párizshoz képest Berlin egy fehér városnak számít. 

Boris Becker és fia, Noah BeckerFotó: THOMAS SCHULZE/AFP

Bár a szélsőjobboldali párt politikusa nem sokkal később azzal védekezett, hogy a posztot nem is ő írta, és valami baleset történt, a Becker család ügyvédje bejelentette, hogy haladéktalanul megteszik polgári- és büntetőjogi lépéseket Maier ellen. 

Az AfD társelnöke, Alexander Gauland csak annyival reagált az ügyre, hogy az ilyen posztok nem az ő stílusa.  Jens Maier egyébként tavaly ősszel a párt listájáról bejutott a Bundestagba. Előtte Drezdában dolgozott bíróként. (Die Zeit)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.