5 levágott fejet találtak egy taxi motorháztetőjén Mexikóban

külföld
2018 január 05., 22:49
comments 55

A mexikói Veracruzban 5 ember levágott fejét találták meg felsorakoztatva egy út mentén álló taxi motorháztetőjén. A fejekhez tartozó testek zsákokba csomagolva az autó utasterében és a csomagtartóban voltak, a motorháztetőn pedig a Jalisco New Generation nevű drogkartell graffitije volt.

Veracruz államban nagyon gyakoriak a drogkartellek közötti összecsapások, 2016 decembere és 2017 decembere között például 2200 gyilkosság történt az államban, és ezek 70 százalékáért biztosan a szervezett bűnözés a felelős. Az állam hatóságai december végén nagy sikerként élték meg, hogy leszámoltak Árnyék nevű bűnözői csoporttal, ami emberrablásokra szakosodott. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.