Ezt is megértük, Kína is agyelszívásba kezdett

külföld
2018 január 05., 12:33
comments 49

Kína gazdasági felemelkedésének mellékhatásaként váratlan trendfordulathoz értünk: immár Kína próbál külföldről agyakat elszívni. A kínai állam többszöri belépésre jogosító, 5-10 évig érvényes vízumokkal próbálja Kínába csábítani a magasan képzett külföldi munkaerőt, elsősorban a technológiai szektorban.

A vízumot ráadásul ingyen igényelhetik és gyorsított eljárásban szerezhetik meg, akár online. A vízummal akár 180 napig lehetnek Kínában kilépés nélkül, és még családjukat is magukkal hozhatják.

A tájékoztatás szerint a magasan képzett szakemberek, "Nobel-díjasok" mellett a sikeres olimpikonok is igényelhetnek ilyen vízumot. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.