Mark Zuckerberg újévi fogadalma keményebb, mint bárki másé

Egyre több kritika éri a Facebookot, főleg az álhírek terjesztése a felelősségvállalás hiánya miatt. Az alapító Mark Zuckerberg most nagyot léphet: újévi fogadalma, hogy megjavítja a közösségi oldalt - írja a Guardian

Zuckerberg újévi fogadalmai minden évben erősre sikerültek, korábbi fogadalmai között szerepelt a mandarin nyelv megtanulása, 365 mérföld lefutása, és hogy minden héten elolvas egy könyvet. 

A Facebook-főnök szerint meg kell védeni a közösséget az abúzustól és a gyűlölettől, és attól, hogy egyes nemzetek ezen a platformon avatkozzanak bele a politikába. „Nem fogunk megelőzni minden hibát és abúzust, de a közelmúltban túl sok hibát követtünk el irányelveink védelme érdekében, és azzal kapcsolatban, hogy megakadályozzuk, hogy rossz célra használják eszközeinket” - írja Zuckerberg Facebook-oldalán.

Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

A Facebookot az elmúlt időkben rengeteg kritika érte:  kiderült, hogy az amerikai Facebook-felhasználók fele látta az elnökválasztás előtt az oroszok hirdetéseit az oldalon, de az álhírek ellen sem léptek fel az elvárt gondossággal és felelősséggel. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.