Mark Zuckerberg újévi fogadalma keményebb, mint bárki másé

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egyre több kritika éri a Facebookot, főleg az álhírek terjesztése a felelősségvállalás hiánya miatt. Az alapító Mark Zuckerberg most nagyot léphet: újévi fogadalma, hogy megjavítja a közösségi oldalt - írja a Guardian

Zuckerberg újévi fogadalmai minden évben erősre sikerültek, korábbi fogadalmai között szerepelt a mandarin nyelv megtanulása, 365 mérföld lefutása, és hogy minden héten elolvas egy könyvet. 

A Facebook-főnök szerint meg kell védeni a közösséget az abúzustól és a gyűlölettől, és attól, hogy egyes nemzetek ezen a platformon avatkozzanak bele a politikába. „Nem fogunk megelőzni minden hibát és abúzust, de a közelmúltban túl sok hibát követtünk el irányelveink védelme érdekében, és azzal kapcsolatban, hogy megakadályozzuk, hogy rossz célra használják eszközeinket” - írja Zuckerberg Facebook-oldalán.

Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

A Facebookot az elmúlt időkben rengeteg kritika érte:  kiderült, hogy az amerikai Facebook-felhasználók fele látta az elnökválasztás előtt az oroszok hirdetéseit az oldalon, de az álhírek ellen sem léptek fel az elvárt gondossággal és felelősséggel. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.