Mark Zuckerberg újévi fogadalma keményebb, mint bárki másé

facebook
2018 január 05., 10:51
comments 71

Egyre több kritika éri a Facebookot, főleg az álhírek terjesztése a felelősségvállalás hiánya miatt. Az alapító Mark Zuckerberg most nagyot léphet: újévi fogadalma, hogy megjavítja a közösségi oldalt - írja a Guardian

Zuckerberg újévi fogadalmai minden évben erősre sikerültek, korábbi fogadalmai között szerepelt a mandarin nyelv megtanulása, 365 mérföld lefutása, és hogy minden héten elolvas egy könyvet. 

A Facebook-főnök szerint meg kell védeni a közösséget az abúzustól és a gyűlölettől, és attól, hogy egyes nemzetek ezen a platformon avatkozzanak bele a politikába. „Nem fogunk megelőzni minden hibát és abúzust, de a közelmúltban túl sok hibát követtünk el irányelveink védelme érdekében, és azzal kapcsolatban, hogy megakadályozzuk, hogy rossz célra használják eszközeinket” - írja Zuckerberg Facebook-oldalán.

photo_camera Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

A Facebookot az elmúlt időkben rengeteg kritika érte:  kiderült, hogy az amerikai Facebook-felhasználók fele látta az elnökválasztás előtt az oroszok hirdetéseit az oldalon, de az álhírek ellen sem léptek fel az elvárt gondossággal és felelősséggel. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.