Megitták a tolvajok a világ legdrágább vodkáját, de az aranyból, fehéraranyból és ezüstből készült üveget eldobták

Kedden járta be a sajtót a hír, hogy egy koppenhágai gyűjteményből ellopták a világ legdrágábbnak tartott vodkáját, ami egyes források szerint 1,1, mások szerint 1,3 millió eurót ér, azaz forintban 340-400 millió körül mozog az ára.

A koppenhágai rendőrség pénteken megtalálta az üres üveget egy építkezésen.

A tolvajok tehát valószínűleg elfogyasztották az italt, de azt nem tudni, miért dobták el a 3 kilónyi fehéraranyból és aranyból meg 3 kiló ezüstből készült üveget, amin még gyémántberakás is van. Az üveget Koppenhága északi részén egy felújítás alatt álló villában találták meg.

Az üveg a rendőrség szerint nem rongálódott meg, és továbbra is 1,3 millió eurót ér.

A palackot egyébként Brian Ingberg vodkagyűjtő kölcsönbe kapta a Dartz nevű rigai luxusautógyártó cégtől. Ingberg szerint még mindig van abból a vodkából, ami eredetileg az üvegben is volt, szóval töltenek bele még, aztán visszateszik a polcra, ahonnan kedden ellopta egy maszkos, sapkás tolvaj. (Radio Free Europe)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.