Megitták a tolvajok a világ legdrágább vodkáját, de az aranyból, fehéraranyból és ezüstből készült üveget eldobták

Kedden járta be a sajtót a hír, hogy egy koppenhágai gyűjteményből ellopták a világ legdrágábbnak tartott vodkáját, ami egyes források szerint 1,1, mások szerint 1,3 millió eurót ér, azaz forintban 340-400 millió körül mozog az ára.

A koppenhágai rendőrség pénteken megtalálta az üres üveget egy építkezésen.

A tolvajok tehát valószínűleg elfogyasztották az italt, de azt nem tudni, miért dobták el a 3 kilónyi fehéraranyból és aranyból meg 3 kiló ezüstből készült üveget, amin még gyémántberakás is van. Az üveget Koppenhága északi részén egy felújítás alatt álló villában találták meg.

Az üveg a rendőrség szerint nem rongálódott meg, és továbbra is 1,3 millió eurót ér.

A palackot egyébként Brian Ingberg vodkagyűjtő kölcsönbe kapta a Dartz nevű rigai luxusautógyártó cégtől. Ingberg szerint még mindig van abból a vodkából, ami eredetileg az üvegben is volt, szóval töltenek bele még, aztán visszateszik a polcra, ahonnan kedden ellopta egy maszkos, sapkás tolvaj. (Radio Free Europe)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.