Megitták a tolvajok a világ legdrágább vodkáját, de az aranyból, fehéraranyból és ezüstből készült üveget eldobták

külföld
2018 január 05., 21:01
comments 163

Kedden járta be a sajtót a hír, hogy egy koppenhágai gyűjteményből ellopták a világ legdrágábbnak tartott vodkáját, ami egyes források szerint 1,1, mások szerint 1,3 millió eurót ér, azaz forintban 340-400 millió körül mozog az ára.

A koppenhágai rendőrség pénteken megtalálta az üres üveget egy építkezésen.

A tolvajok tehát valószínűleg elfogyasztották az italt, de azt nem tudni, miért dobták el a 3 kilónyi fehéraranyból és aranyból meg 3 kiló ezüstből készült üveget, amin még gyémántberakás is van. Az üveget Koppenhága északi részén egy felújítás alatt álló villában találták meg.

Az üveg a rendőrség szerint nem rongálódott meg, és továbbra is 1,3 millió eurót ér.

A palackot egyébként Brian Ingberg vodkagyűjtő kölcsönbe kapta a Dartz nevű rigai luxusautógyártó cégtől. Ingberg szerint még mindig van abból a vodkából, ami eredetileg az üvegben is volt, szóval töltenek bele még, aztán visszateszik a polcra, ahonnan kedden ellopta egy maszkos, sapkás tolvaj. (Radio Free Europe)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.