Hivatalos: Coutinho 160 millió euróért a Barcelonába szerződött

foci
2018 január 06., 18:22
comments 66
Philippe Coutinho itt még a Liverpool színeiben
photo_camera Philippe Coutinho itt még a Liverpool színeiben Fotó: PAUL ELLIS/AFP

Szombat este a Liverpool FC honlapján megerősítették, amit hónapok óta sejtett már a futballvilág: az angolok elengedik a brazil Coutinhót, aki a Barcelona játékosa lesz. 

A 25 éves karmester szerződtetése már a nyáron - Neymar hirtelen távozása után . terítéken volt, de akkor a brit klub nem engedte el a játékost: a téli átigazolási időszakban aztán a Liverpool végül engedett és napok alatt sikerült megkötni az üzletet.

Coutinho minden idők második legdrágább játékosa lett Neymar párizsi igazolása után és a legértékesebb transzfer a Premier League történetében. 

A Telegraph szerint a spanyolok összesen 142 millió fontot, azaz nagyjából 160 millió eurót utalnak át az angoloknak: 120 millió euró érkezik egyből, a többit idővel, különböző bónuszok formájában fizeti ki a Barcelona. A játékos már akár hétfőn új csapatával edzhet, és valószínűleg a keret tagja lesz már a jövő heti spanyol kupameccsen.

Jürgen Klopp a Liverpool menedzsere azt nyilatkozta szombaton, hogy Coutinho távozási szándéka ismert volt már a nyáron, és bíztak benne ugyan hogy sikerül meggyőzniük a maradásról, ebben tévedtek. Megköszönte játékosának az ötéves szolgálatot. "Az álma Spanyolország, elfogadtuk, nem tartjuk vissza" - mondta a német edző. 

A Liverpoolnak kell is a pénz azok után, hogy az átigazolási időszak első nagy dobásaként 75 millió fontot kifizettek a Southampton hátvédjééért, Virgil van Dijkért, aki ezzel minden idők legdrágább védője lett. (Telegraph / Liverpool FC )

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.