Az osztrák elnök védelmébe vette a csecsemőt, akinek már születésekor a halálát kívánták

Negyvenhét perccel éjfél után jött a világra az osztrák főváros első bébije, Asel Tamga, aki a szokásos jókívánságok helyett sok helyen csak rasszista gyűlöletet kapott - írtuk pénteken. „Ez az online gyűlölet teljesen új dimenziója, ami egy ártatlan újszülött felé irányul” - mondta a New York timesnak a bécsi római katolikus szeretetszolgálat munkatársa. 

Klaus Schwertner egyúttal mindenkit arra kért, köszöntsék szeretettel az újszülöttet és fejkendőt viselő édesanyját. Azóta több tízezer ember tett így.

Tegnap az osztrák köztársasági elnök is csatlakozott:

„Minden ember szabadnak születik és egyenlő méltósága és joga van.” A bizalom és az összetartás nagyobb, mint a gyűlölet és a felbujtás. Isten hozott, kedves Asel!

Az új kormányfő, Sebastian Kurz és kormányának tagjai eddig nem reagáltak. (via Index)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.