Az osztrák elnök védelmébe vette a csecsemőt, akinek már születésekor a halálát kívánták

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Negyvenhét perccel éjfél után jött a világra az osztrák főváros első bébije, Asel Tamga, aki a szokásos jókívánságok helyett sok helyen csak rasszista gyűlöletet kapott - írtuk pénteken. „Ez az online gyűlölet teljesen új dimenziója, ami egy ártatlan újszülött felé irányul” - mondta a New York timesnak a bécsi római katolikus szeretetszolgálat munkatársa. 

Klaus Schwertner egyúttal mindenkit arra kért, köszöntsék szeretettel az újszülöttet és fejkendőt viselő édesanyját. Azóta több tízezer ember tett így.

Tegnap az osztrák köztársasági elnök is csatlakozott:

„Minden ember szabadnak születik és egyenlő méltósága és joga van.” A bizalom és az összetartás nagyobb, mint a gyűlölet és a felbujtás. Isten hozott, kedves Asel!

Az új kormányfő, Sebastian Kurz és kormányának tagjai eddig nem reagáltak. (via Index)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.