Az osztrák elnök védelmébe vette a csecsemőt, akinek már születésekor a halálát kívánták

külföld
2018 január 07., 18:11
comments 320

Negyvenhét perccel éjfél után jött a világra az osztrák főváros első bébije, Asel Tamga, aki a szokásos jókívánságok helyett sok helyen csak rasszista gyűlöletet kapott - írtuk pénteken. „Ez az online gyűlölet teljesen új dimenziója, ami egy ártatlan újszülött felé irányul” - mondta a New York timesnak a bécsi római katolikus szeretetszolgálat munkatársa. 

Klaus Schwertner egyúttal mindenkit arra kért, köszöntsék szeretettel az újszülöttet és fejkendőt viselő édesanyját. Azóta több tízezer ember tett így.

Tegnap az osztrák köztársasági elnök is csatlakozott:

„Minden ember szabadnak születik és egyenlő méltósága és joga van.” A bizalom és az összetartás nagyobb, mint a gyűlölet és a felbujtás. Isten hozott, kedves Asel!

link Forrás

Az új kormányfő, Sebastian Kurz és kormányának tagjai eddig nem reagáltak. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.