A Radiohead dallopás miatt perelte be Lana Del Reyt

2018 január 8., hétfő 4:27
43

Az énekesnő Lust for Life című albumán szereplő Get Free olyan sok hasonlóságot mutat a brit zenekar első igazán nagy slágerével, a Creep című dallal, hogy a Radiohead ügyvédjei bírósághoz fordultak. 

A hírt elsőnek a brit bulvársajtó szellőztette meg vasárnap, majd Del Rey megerősítette Twitteren: mint írta, tényleg lesz per. És bár biztosan állítja, hogy a dalát nem a Creep inspirálta, mint elmondta, a Radioheadnél ezt máshogy látták, és a megjelenése utáni teljes bevételt akarják maguknak. Az énekesnő elárulta azt is, hogy törekedett a megegyezésre, és a dal után az elmúlt pár hónapból származó bevételek 40 százalékát felajánlotta, de ez nem volt elég a zenekarnak. 

A Pitchfork megkeresett minden érintetett, a Radiohead részéről senki nem akart nyilatkozni, máshonnan még nem kaptak választ. 

Érdekesség, hogy a Creep megjelenése után még a Radioheadet perelték a kilencvenes években: akkor a Hollies nevű zenekar 1974-es számával, a “The Air That I Breathe” című dallal fedeztek fel hasonlóságokat. Akkor sikerült bíróságon kívül megegyezni, a dalt szerző Albert Hammond és Mike Hazlewood azóta a Creep szerzőiként is fel vannak tüntetve. (Pitchfork)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt