Elhalasztották a börtönbüntetését a szexuális visszaélés miatt elítélt hokijátékosnak, hogy elvégezhesse az iskolát

A 21 éves kanadai Connor Neurauter elismerte a bíróságon, hogy megzsarolt egy 13 éves lányt, hogy amennyiben beszél kapcsolatukról, nyilvánosságra hozza a róla készült meztelen képeket. Az egykori ifjúsági hokijátékos az áldozat elmondása szerint fojtogatta is a fiatalkorú lányt, akitől Snapchaten kényszerített ki képeket.  

A bíróság 90 nap börtönbüntetésre ítélte Neurautert, de a jelek szerint csak májusban kell majd bevonulnia, hogy addig be tudja fejezni tanulmányait a Calgary Egyetemen. Neurautert eredetileg meg akarták vádolni gyermekpornográfia készítésével is, miután az eset nem volt egyedülálló. Azt a tárgyalást állítólag azért napolták el 2016-ban, mert a játékos csapatával edzőtáborban volt. 

Az áldozat édesanyja a Calgary Sunnak arról beszélt, nagyon megviselte őket, hogy az bíróság folyamatosan elfogadta a vádlott kifogásait, amiért nem jelent meg a bíróság előtt, vizsgákra, hokimeccsekre, tanulásra hivatkozva. Azt is elmondta a lapnak, senki nem tiltakozott a tárgyaláson, amikor a bíró úgy döntött, elhalasztja az ítélet végrehajtását a szemeszter végéig. 

A Vice szerint egy trendről van szó, ami a fiatal elítélteket érinti: a kingstoni Queen’s-en tanuló 22 éves hokijátékos Chance Macdonald hasonló okból kiszabott büntetését is elhalasztották, a barátnőjét zaklató 21 éves Új-Fundlandi-i Lancelot Saunders ellen pedig azért ejtették a vádat, hogy felvételizhessen az egyetemre és - idézet a bírótól - "sikeres lehessen az életben". 

A lap által megkeresett oktatási szakértők szerint ezek a "méltányosságok" nagyon károsak, mert azt üzeni a lehetséges elkövetőknek, hogy megbocsátható bűnökről van, a leendő áldozatokat pedig inkább abba az irányba lökik, hogy temessék magukba a velük elkövetett bűnöket.  (Vice via Kamloops This Week)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.