Fekete-Győr nem akarja kommentálni, hogy az apját idő előtt leváltották az állásából

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Januártól nem Fekete-Győr András, a Momentum elnökének apja az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) ügyvezető igazgatója. Annak ellenére, hogy a kinevezése eredetileg 2020-ig szólt volna, akkor érte volna el a nyugdíjkorhatárt. Amikor reggel rákérdeztünk, Fekete-Győr azt válaszolta, hogy az apja leváltásának hátteréről a Magyar Nemzeti Bankot kell kérdezni.

Most a Facebookon írt hosszú posztot a Momentum elnöke, amelynek elején leszögezi, hogy „a munkaviszonyával összefüggésben sem ő, sem én nem kívánunk nyilatkozni.”

Elmondja viszont, hogy

  • „Édesapám életében mindig is kimagasló, már-már túl nagy szerepet töltött be az OBA és a magyar betétesvédelem.”
  • „ Rettenetesen büszke vagyok arra a munkára, amit az elmúlt 25 évben a magyar emberekért végzett.”
  • „Az egyetemig ő jelentette számomra a politikai iránytűt. Mindig is hitt a Polgári Magyarország beteljesítetlen ígéretében.”
  • „Ma már a politikai kérdésekben másként látjuk a világot, de a NOlimpia óta nagyon büszke arra, hogy micsoda eredmények és munka áll a Momentum mögött. Mindig is sok kétely volt benne a politikai szerepvállalásommal kapcsolatban. Félt, aggódik, de lélekben első naptól fogva támogat, és mindent megad.”

Majd azzal zárja:

A családommal nagyon szorítunk azért, hogy mihamarabb munkát találjon. Remélem, itthon.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.