Öt nap alatt kilopták a napelemeket a kínai csodaútból

külföld
2018 január 09., 11:37

Egy hétig sem tudott működni Kínában a napelemekkel felszerelt országút Csinannál, öt nappal az átadó után a tolvajok máris elloptak belőle egy 1,8 méteres szakaszt. Mivel önmagában az anyag nem került sokba, az építkezésen dolgozó munkások arra gyanakszanak, hogy a tolvajok a napelemes technológiát akarják lemásolni.

photo_camera Fotó: Luo bo/Imaginechina

A Csinanba vezető utat eredetileg egy kilométer hosszúra tervezték, és már az átadás előtt is többen megpróbáltak elemeket lopni belőle. A kínai állami hírügynökség szerint a napelemes országút évi 1 millió kilowattóra, ami közel 800 családi ház ellátására elég. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.