Öt nap alatt kilopták a napelemeket a kínai csodaútból

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy hétig sem tudott működni Kínában a napelemekkel felszerelt országút Csinannál, öt nappal az átadó után a tolvajok máris elloptak belőle egy 1,8 méteres szakaszt. Mivel önmagában az anyag nem került sokba, az építkezésen dolgozó munkások arra gyanakszanak, hogy a tolvajok a napelemes technológiát akarják lemásolni.

Fotó: Luo bo/Imaginechina

A Csinanba vezető utat eredetileg egy kilométer hosszúra tervezték, és már az átadás előtt is többen megpróbáltak elemeket lopni belőle. A kínai állami hírügynökség szerint a napelemes országút évi 1 millió kilowattóra, ami közel 800 családi ház ellátására elég. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.