Vona Gábor: Vagy én kerülök börtönbe, vagy Orbán Viktor

Nem fogja kifizetni önként a Jobbik az Állami Számvevőszék gigabírságát – közölte a mai elnökségi ülésen született döntést Vona Gábor. A Jobbik elnöke az mno.hu szerint úgy fogalmazott: „jöjjön, aminek jönnie kell”.

Vona azt állítja, Orbán Viktor áll az egész ÁSZ-büntetés mögött. Azt sem tartotta elképzelhetetlennek, hogy az eljárás vége az lesz, hogy a Jobbik vezetői börtönbe kerülnek. 

A 2018-as választások tétjét úgy egyszerűsítette le, hogy vagy Orbán Viktor kerül börtönbe, vagy Vona Gábor.

.Vona Gábor, a Jobbik elnöke azonnali kérdést tesz fel Orbán Viktor miniszterelnöknek az Országgyûlés plenáris ülésén 2017. május 8-ánFotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A Jobbik nincs egyedül:

  • Az LMP azt mondja, nem fizeti be a 8,8 millió bírságot, amelyet túl olcsó irodabérletükét kaptak.
  • A DK a hasonló indoklással kiszabott 16 milliós sarcot szintén nem fizeti be.
  • Bírságot kapott még a Párbeszéd és a Liberálisok is. Ennek okairól és a pártok kifogásairól itt írtunk bővebben.

Eddig egyedül az Együtt jelentette ki, hogy befizeti a saját, 16 milliós büntetését. Szigetvári Viktor választmányi elnök azt írja, előállhat olyan helyzet, hogy nem lesz más választásuk. 

Szigetvári Viktor és Juhász PéterFotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Az Együtt még nem kapta meg az ÁSZ fizetési felszólítását, de ha a Jobbikhoz hasonló feltételeket kapnak, és nem engedelmeskednek, akkor az ÁSZ inkasszó alá vehetné a számlájukat, ami viszont a kampányköltéseiket veszélyezteti. 

„Nem vagyunk abban érdekeltek, hogy a kampánypénzünket érje az inkasszó. Ezért bár hiszünk az igazunkban, nem csalunk egy forintot se, az irodánkat az ÁSZ által korábban ellenőrzött módon, tisztességgel béreljük, tisztességes áron, de ha mégis megbüntetnek, akkor ugyan önként nem hajtjuk a fejünk a nyaktiló alá és nem működünk együtt, de a kampánypénzek utalása előtt rendeznünk kell a büntetést, különben újabb ellehetetlenítő kampány indulhat ellenünk (is).”

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.