Vona Gábor: Vagy én kerülök börtönbe, vagy Orbán Viktor

politika
2018 január 09., 15:04
comments 688

Nem fogja kifizetni önként a Jobbik az Állami Számvevőszék gigabírságát – közölte a mai elnökségi ülésen született döntést Vona Gábor. A Jobbik elnöke az mno.hu szerint úgy fogalmazott: „jöjjön, aminek jönnie kell”.

Vona azt állítja, Orbán Viktor áll az egész ÁSZ-büntetés mögött. Azt sem tartotta elképzelhetetlennek, hogy az eljárás vége az lesz, hogy a Jobbik vezetői börtönbe kerülnek. 

A 2018-as választások tétjét úgy egyszerűsítette le, hogy vagy Orbán Viktor kerül börtönbe, vagy Vona Gábor.

.Vona Gábor, a Jobbik elnöke azonnali kérdést tesz fel Orbán Viktor miniszterelnöknek az Országgyûlés plenáris ülésén 2017. május 8-án
photo_camera .Vona Gábor, a Jobbik elnöke azonnali kérdést tesz fel Orbán Viktor miniszterelnöknek az Országgyûlés plenáris ülésén 2017. május 8-án Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A Jobbik nincs egyedül:

  • Az LMP azt mondja, nem fizeti be a 8,8 millió bírságot, amelyet túl olcsó irodabérletükét kaptak.
  • A DK a hasonló indoklással kiszabott 16 milliós sarcot szintén nem fizeti be.
  • Bírságot kapott még a Párbeszéd és a Liberálisok is. Ennek okairól és a pártok kifogásairól itt írtunk bővebben.

Eddig egyedül az Együtt jelentette ki, hogy befizeti a saját, 16 milliós büntetését. Szigetvári Viktor választmányi elnök azt írja, előállhat olyan helyzet, hogy nem lesz más választásuk. 

Szigetvári Viktor és Juhász Péter
photo_camera Szigetvári Viktor és Juhász Péter Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Az Együtt még nem kapta meg az ÁSZ fizetési felszólítását, de ha a Jobbikhoz hasonló feltételeket kapnak, és nem engedelmeskednek, akkor az ÁSZ inkasszó alá vehetné a számlájukat, ami viszont a kampányköltéseiket veszélyezteti. 

„Nem vagyunk abban érdekeltek, hogy a kampánypénzünket érje az inkasszó. Ezért bár hiszünk az igazunkban, nem csalunk egy forintot se, az irodánkat az ÁSZ által korábban ellenőrzött módon, tisztességgel béreljük, tisztességes áron, de ha mégis megbüntetnek, akkor ugyan önként nem hajtjuk a fejünk a nyaktiló alá és nem működünk együtt, de a kampánypénzek utalása előtt rendeznünk kell a büntetést, különben újabb ellehetetlenítő kampány indulhat ellenünk (is).”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.