A Youtube reagált Logan Paul ügyére: „Az öngyilkosság nem vicc, nem szabad ezzel szerezni nézettséget”

Egy hét késéssel reagélt a Youtube arra, hogy Logan Paul vlogger egy öngyilkos holttestét mutatta be Japánban készült videójában.

Az eset múlt héten történt, és a vloggervilág történetének legnagyobb botránya lett belőle. A 15 milió feliratkozóval rendelkező Paul a felháborodás után bocsánatot kért, és azóta nem tett ki új videót:

A Youtube viszont mostanáig nem sokat mondott, és egyre nagyobb volt a nyomás a cégen. Végül a Twitteren szólaltak meg: közölték, vizsgálják az ügyet, lehetnek további következmények, és megértik az emberek frusztrációját a válasz késlekedése miatt.

„Jogosan vagytok frusztráltak, és jogotok van tudni, mi a helyzet. Minket is felzaklatott a videó. Az öngyilkosság nem vicc, és nem lenne szabad arra használni, hogy nézettséget szerezzenek vele.”

A Youtube azt ígérte, figyelnek a viszajelzésekre, és szigorúbb elvárásaik lesznek a tartalomgyártók felé. 

„Tudjuk, hogy egyetlen videós lépései az egész közösséget érinthetik, így hamarosan újabb részleteket közlünk, hogy mit teszünk azért, ilyen videó soha többé ne jelenhessen meg.”

Bár Paul levette a videót, sokan újra feltöltötték. A Youtube egyelőre nem közölte, mit akarnak tenni az ügyben. 

A téma a magyar vloggereket is izgalomban tartja:

(Verge)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.