A Youtube reagált Logan Paul ügyére: „Az öngyilkosság nem vicc, nem szabad ezzel szerezni nézettséget”

INTERNET
2018 január 10., 09:31

Egy hét késéssel reagélt a Youtube arra, hogy Logan Paul vlogger egy öngyilkos holttestét mutatta be Japánban készült videójában.

Az eset múlt héten történt, és a vloggervilág történetének legnagyobb botránya lett belőle. A 15 milió feliratkozóval rendelkező Paul a felháborodás után bocsánatot kért, és azóta nem tett ki új videót:

link Forrás

A Youtube viszont mostanáig nem sokat mondott, és egyre nagyobb volt a nyomás a cégen. Végül a Twitteren szólaltak meg: közölték, vizsgálják az ügyet, lehetnek további következmények, és megértik az emberek frusztrációját a válasz késlekedése miatt.

link Forrás

„Jogosan vagytok frusztráltak, és jogotok van tudni, mi a helyzet. Minket is felzaklatott a videó. Az öngyilkosság nem vicc, és nem lenne szabad arra használni, hogy nézettséget szerezzenek vele.”

A Youtube azt ígérte, figyelnek a viszajelzésekre, és szigorúbb elvárásaik lesznek a tartalomgyártók felé. 

„Tudjuk, hogy egyetlen videós lépései az egész közösséget érinthetik, így hamarosan újabb részleteket közlünk, hogy mit teszünk azért, ilyen videó soha többé ne jelenhessen meg.”

Bár Paul levette a videót, sokan újra feltöltötték. A Youtube egyelőre nem közölte, mit akarnak tenni az ügyben. 

A téma a magyar vloggereket is izgalomban tartja:

link Forrás
link Forrás
link Forrás
link Forrás

(Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.