Egészséges csecsemőt hagytak a békéscsabai kórház inkubátorában

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kedden délben találtak rá a békéscsabai kórház dolgozói arra a csecsemőre, akit ismeretlenek hagytak ott a kórház mellett létesített babamentő inkubátorban. A kislány 4900 gramm súllyal született, az orvosok Réthy Fruzsinának keresztelték el. 

A kisbabára még vizsgálatok várnak, védőoltásokat fog kapni, és át kell esnie az ilyenkor megszokott antibiotikumos kúrán is. 

Az inkubátorban a gyerekről lemondó szülőnek két perce van elhagyni a helyiséget, mielőtt a megszólal a riasztó a kórházban, és az ügyeletes orvosok a helyszínre indulnak. Ez történt kedden délben is. 

A kórház a vizsgálatokkal párhuzamosan elindította a gyámügyi eljárást is. Az osztályvezető főorvos Baji Sándor szerint néhány hét múlva kerülhet befogadó szülőkhöz a gyerek. 

2006 óta működik inkubátor a békéscsabai kórház mellett, ez a kilencedik alkalom, hogy gyereket hagytak ott. (behir.hu)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.