Egészséges csecsemőt hagytak a békéscsabai kórház inkubátorában

Kedden délben találtak rá a békéscsabai kórház dolgozói arra a csecsemőre, akit ismeretlenek hagytak ott a kórház mellett létesített babamentő inkubátorban. A kislány 4900 gramm súllyal született, az orvosok Réthy Fruzsinának keresztelték el. 

A kisbabára még vizsgálatok várnak, védőoltásokat fog kapni, és át kell esnie az ilyenkor megszokott antibiotikumos kúrán is. 

Az inkubátorban a gyerekről lemondó szülőnek két perce van elhagyni a helyiséget, mielőtt a megszólal a riasztó a kórházban, és az ügyeletes orvosok a helyszínre indulnak. Ez történt kedden délben is. 

A kórház a vizsgálatokkal párhuzamosan elindította a gyámügyi eljárást is. Az osztályvezető főorvos Baji Sándor szerint néhány hét múlva kerülhet befogadó szülőkhöz a gyerek. 

2006 óta működik inkubátor a békéscsabai kórház mellett, ez a kilencedik alkalom, hogy gyereket hagytak ott. (behir.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.