Egészséges csecsemőt hagytak a békéscsabai kórház inkubátorában

ÉLET
2018 január 10., 14:30
comments 164

Kedden délben találtak rá a békéscsabai kórház dolgozói arra a csecsemőre, akit ismeretlenek hagytak ott a kórház mellett létesített babamentő inkubátorban. A kislány 4900 gramm súllyal született, az orvosok Réthy Fruzsinának keresztelték el. 

A kisbabára még vizsgálatok várnak, védőoltásokat fog kapni, és át kell esnie az ilyenkor megszokott antibiotikumos kúrán is. 

Az inkubátorban a gyerekről lemondó szülőnek két perce van elhagyni a helyiséget, mielőtt a megszólal a riasztó a kórházban, és az ügyeletes orvosok a helyszínre indulnak. Ez történt kedden délben is. 

A kórház a vizsgálatokkal párhuzamosan elindította a gyámügyi eljárást is. Az osztályvezető főorvos Baji Sándor szerint néhány hét múlva kerülhet befogadó szülőkhöz a gyerek. 

2006 óta működik inkubátor a békéscsabai kórház mellett, ez a kilencedik alkalom, hogy gyereket hagytak ott. (behir.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.