"Ha nem történik semmi, akkor folytatni fogjuk, nem feltétlenül csak demonstrációkkal"

oktatás
2018 január 10., 06:47
comments 159

Az elmúlt évek megmozdulásaival szemben "a mostani demonstráció abban más, hogy ezt kifejezetten diákok kezdeményezték," mondta a jövő hét péntekre meghirdetett "Ne menj suliba - demonstrálj az oktatásért" tüntetés főszervezője a HírTV-nek. Összeállítottak egy nyolcvan pontból álló javaslatcsomagot, amit el is juttattak a minisztériumhoz, tette hozzá Gyetvai Viktor. Érdemi választ nem kaptak, csak annyit, hogy a "Köznevelési Kerekasztal beszélget hasonló dolgokról." Amiben nincs benne a diákok képviselete. 

"Azt érezzük, hogy egyáltalán nem foglalkoznak a diákok, tanárok, szülők véleményével. Nem maradt más választásunk, minthogy a Kossuth téren tüntessünk, máshogy nem tudjuk magunkra felhívni a figyelmet,"

jelentette ki Gyetvai. A január 19-i megmozduláson azonnali követeléseket fognak megfogalmazni, ezekre azonnali és valódi reakciót várnak. 

"Ha nem történik semmi, akkor folytatni fogjuk, nem feltétlenül csak demonstrációkkal. Egyre többen érzik úgy, hogy ez az utolsó lehetőség. Szeretnénk itthon dolgozni és tanulni, de ha az ország vezetése tesz a diákokra, a fiatalokra, akkor nincs itt keresnivalónk. Egyre nagyobb kompromisszumokat kell kötni ahhoz, hogy az ember Magyarországon tanuljon, dolgozzon, éljen. Azt szeretnénk elérni, hogy ne kényszer, hanem lehetőség legyen külföldre menni,"

mondta a főszervező.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.