Kamupártokról szóló kampányt indít a Lungo Drom

2018 január 10., szerda 4:15
94

"Fel kell hívni a magyarországi cigányság figyelmét az egyre szaporodó, megtévesztő szándékú kamupártokra, ennek érdekében a Lungo Drom helyi és országos szinten is egyfajta tájékoztató kampányt indít majd a következő időszakban," mondta a Magyar Hírlapnak a Fidesszel választási szövetséget kötött szervezet, a Lungo Drom vezetője. Farkas Flórián hozzátette: 

"sajnos számos, jelen állás szerint legalább két-három szerveződés akar pusztán az állami forrás, illetve a potenciális támogatók megtévesztése, kihasználása céljából indulni a választáson, valós program nélkül. Ezért fontos, hogy az érintettek minden szükséges információ birtokában legyenek a témában."

Farkas szerint "csak a a polgári kormány romapolitikája jelent garanciát a cigányság társadalmi felzárkózására," és ennek "a romapolitikának a megvalósításában és folytatásában megkerülhetetlen szereplő a Lungo Drom." 

Fotó: Mészáros János/MTI/MTVA

Korábbi és jelenlegi ügyekben folyik összesen öt nyomozás az ORÖ ellen, számolt be még novemberben az RTL Klub Híradója. A Roma Önkormányzat volt elnöke, Farkas Flórián szerint nem történt bűncselekmény,

csak az általa elért sikerek fájnak az ellenzéknek, ezért támadják.