Kamupártokról szóló kampányt indít a Lungo Drom

POLITIKA
2018 január 10., 05:15
comments 93

"Fel kell hívni a magyarországi cigányság figyelmét az egyre szaporodó, megtévesztő szándékú kamupártokra, ennek érdekében a Lungo Drom helyi és országos szinten is egyfajta tájékoztató kampányt indít majd a következő időszakban," mondta a Magyar Hírlapnak a Fidesszel választási szövetséget kötött szervezet, a Lungo Drom vezetője. Farkas Flórián hozzátette: 

"sajnos számos, jelen állás szerint legalább két-három szerveződés akar pusztán az állami forrás, illetve a potenciális támogatók megtévesztése, kihasználása céljából indulni a választáson, valós program nélkül. Ezért fontos, hogy az érintettek minden szükséges információ birtokában legyenek a témában."

Farkas szerint "csak a a polgári kormány romapolitikája jelent garanciát a cigányság társadalmi felzárkózására," és ennek "a romapolitikának a megvalósításában és folytatásában megkerülhetetlen szereplő a Lungo Drom." 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások akkori minisztere és Farkas Flórián, a szervezet elnöke felvág egy tortát a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség kongresszusán Szolnokon, a tiszaligeti Városi Sportcsarnokban 2017. október 28-án.
photo_camera Fotó: Mészáros János/MTI/MTVA

Korábbi és jelenlegi ügyekben folyik összesen öt nyomozás az ORÖ ellen, számolt be még novemberben az RTL Klub Híradója. A Roma Önkormányzat volt elnöke, Farkas Flórián szerint nem történt bűncselekmény,

csak az általa elért sikerek fájnak az ellenzéknek, ezért támadják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.