Uniós pénzből építenek sörfőzdét Matolcsy Ádám haverjai

PÉNZ
2018 január 10., 17:28
comments 109

Somlai Bálint és Matolcsy Ádám a Szigeten 2017 augusztusában
photo_camera Matolcsy Ádám a Szigeten Fotó: Botos Tamás/444

A Magyar Narancs ír arról, hogy 2017 elején bejegyeztek egy Hübris Projekt Kft. nevű céget, amely most ősszel 350 millió forintos uniós támogatást nyert el sörfőző üzemek berendezésére. A pályázati szöveg alapján 2000 literes kapacitású sörfőzde létesülhet majd, várhatóan valahol a Balaton környékén. 

A Hübris papíron az F Trans Kft. tulajdonában van, amely Farkas Tímea szüleinek érdekeltsége. Farkas Tímea a lap szerint több szálon kötődik Matolcsy Ádám, az Origo tulajdonosa (és a jegybankelnök fia) valamint a VS-t alapító Száraz Istvához és köreikhez. 

Farkas Tímea férje, Pintér Máté a baráti társaság oszlopos tagja: a Macesz Huszár belvárosi étteremben volt üzlettársa a Matolcsy-Száraz párosnak, de Száraz és Pintér mai napig együttesen viszik a (nyári) Raqpart szórakozóhelyet üzemeltető Harang Kft.-t is.  

Az is elég árulkodó, hogy a Hübris egy olyan balatonakarattyai címen van bejegyezve, ami a Száraz-féle Frank Digital kreatív ügynökség tulajdona, és a cég korábban Matolcsy Ádámtól bérelt egy 2,7 hektáros területet. 

Pintér egyébként azért is érdekes, mert Infit nevű cége 891 millió forintos hitelt kapott a Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás által felügyelt Növekedési Hitelbanktól luxuslakások kialakítására a Vörösmarty téri Kasselik-házban. (Magyar Narancs)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.