Visszahűtött termálvízzel fűtik a kisvárdai stadion gyepét

sport
2018 január 10., 07:13
comments 213

Csak a pályafűtés százmillióba kerül az új kisvárdai stadionban, írja a Magyar Nemzet a Seszták miniszter úr városának sportfejlesztéseit bemutató cikkében. Az NB II-es csapat másfél milliárdos arénájába 

a közeli fürdőből egy csövön keresztül vezetik a 65-70 fokos termálvizet, majd 12 fokosra hűtik azt.

Így télen sem maradhat el a játék. 

A kisvárdai stadion látványterve

A néhány éve még 9,5 milliárdos költségvetéssel gazdálkodó Kisvárdán közel 7 milliárd forint értékben valósulnak meg sportfejlesztések:

  • áprilisban elkészül a stadion,
  • mellette épül sima és egy műfüves edzőpálya is,
  • de félmilliárdért egy 65x45 méteres zárt focicsarnok is készül 500 millióból.
  • Műfüves pályákkal, zöldenergiával üzemeltetett fociakadémiát is létrehoznak.
  • Mind ezek mellé parkoló is épül, 490 millióból. 
  • A kézilabda akadémia 250 millióból fejlődhet, a csapat 3,5 milliárdért kap új csarnokot. Nagyot. A 17400 fős város egy 4500 ülőhelyes arénával lesz gazdagabb. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.