67 évesen meghalt Fast Eddie Clarke, a Motörhead egykori gitárosa

Popkult
2018 január 11., 16:01
comments 43
Fast Eddie Clarke 2007-ben a soelvesborgi Sweden Rock Festivalon.
photo_camera Fast Eddie Clarke 2007-ben a soelvesborgi Sweden Rock Festivalon. Fotó: Philip Dethlefs / dpa / AFP

Meghalt Fast Eddie Clarke, a Motörhead egykori gitárosa. A zenész 67 évesen szerdán Londonban hunyt el.

Az Edward Allan Clarke néven anyakönyvezett zenész haláláról a Motörhead adott hírt a Facebookon.

link Forrás

A rockzenekar klasszikus felállásából, ami az első öt lemezt készítette, ő halt meg utoljára. 2015 novemberében Philty Animal Taylor dobos, 2015 decemberében pedig az énekes-basszusgitáros Lemmy Kilmister halt meg.

Eddie Clarke az 1970-es évek első felében Curtis Knight blues zenekarában játszott, amivel két albumot is készített, majd az évtized közepén találkozott Lemmy Kilmisterrel, és 1976-ban csatlakozott a Motörheadhez. A legendás trió 1982-ig zenélt együtt, ezalatt öt stúdiólemezt készített: Motörhead (1977), Overkill (1979), Bomber (1979), Ace of Spades (1980) és Iron Fist (1982).

Fast Eddie Clarke 1982-ben a Motörhead amerikai turnéján lépett ki a zenekarból, miután a hírek szerint elégedetlen volt az Iron Fisttel. A távozása után megalakította a Fastwayt, amiben az UFO korábbi basszusgitárosával, Pete Way-jel zenélt együtt. A zenekar hét stúdiólemezt jelentetett meg, az utolsót 2011-ben, Dog Eat Dog címmel. 2014-ben blues szólóalbuma jelent meg. Abban az évben Lemmy-vel és a Motörheaddel is újra fellépett egy birminghami koncerten, az Ace of Spadeset adták elő együtt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.