Hivatalosan is megindulhatnak a nagykoalíciós tárgyalások Németországban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több mint 24 órás tárgyalás után a Angela Merkel pártja, a CDU, a bajor CSU és a szociáldemokrata SPD megegyeztek arról, hogy hivatalosan is megkezdik a nagykoalíciós tárgyalásokat.

Ennek alapja az a 28 oldalas dokumentum, amit most fogadtak el. Ezt még a pártok vezetőinek is jóvá kell hagyniuk, a szociáldemokraták a jövő héten szavaznak róla.

A dokumentumban a pártok többek között kikötötték, hogy az országba érkező menekültek száma nem lépheti át a 180-220 ezres számot.  Havonta legfeljebb ezer ember érkezhet Németországba az oltalmazottak családegyesítésével. 

 Valamint korlátozzák a oltalmazotti státusszal rendelkezők családegyesítési lehetőségeit is. A szociáldemokraták eredeti terveivel ellentétben a maximális adókulcsot sem emelik meg. Többet költenének az iskolákra és az Európai Unió megerősítése érdekében Németország több pénzt fizetne az uniós kasszába. (Spiegel)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.