Hivatalosan is megindulhatnak a nagykoalíciós tárgyalások Németországban

külföld
2018 január 12., 09:56
comments 71

Több mint 24 órás tárgyalás után a Angela Merkel pártja, a CDU, a bajor CSU és a szociáldemokrata SPD megegyeztek arról, hogy hivatalosan is megkezdik a nagykoalíciós tárgyalásokat.

Ennek alapja az a 28 oldalas dokumentum, amit most fogadtak el. Ezt még a pártok vezetőinek is jóvá kell hagyniuk, a szociáldemokraták a jövő héten szavaznak róla.

link Forrás

A dokumentumban a pártok többek között kikötötték, hogy az országba érkező menekültek száma nem lépheti át a 180-220 ezres számot.  Havonta legfeljebb ezer ember érkezhet Németországba az oltalmazottak családegyesítésével. 

 Valamint korlátozzák a oltalmazotti státusszal rendelkezők családegyesítési lehetőségeit is. A szociáldemokraták eredeti terveivel ellentétben a maximális adókulcsot sem emelik meg. Többet költenének az iskolákra és az Európai Unió megerősítése érdekében Németország több pénzt fizetne az uniós kasszába. (Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.