Hivatalosan is megindulhatnak a nagykoalíciós tárgyalások Németországban

Több mint 24 órás tárgyalás után a Angela Merkel pártja, a CDU, a bajor CSU és a szociáldemokrata SPD megegyeztek arról, hogy hivatalosan is megkezdik a nagykoalíciós tárgyalásokat.

Ennek alapja az a 28 oldalas dokumentum, amit most fogadtak el. Ezt még a pártok vezetőinek is jóvá kell hagyniuk, a szociáldemokraták a jövő héten szavaznak róla.

A dokumentumban a pártok többek között kikötötték, hogy az országba érkező menekültek száma nem lépheti át a 180-220 ezres számot.  Havonta legfeljebb ezer ember érkezhet Németországba az oltalmazottak családegyesítésével. 

 Valamint korlátozzák a oltalmazotti státusszal rendelkezők családegyesítési lehetőségeit is. A szociáldemokraták eredeti terveivel ellentétben a maximális adókulcsot sem emelik meg. Többet költenének az iskolákra és az Európai Unió megerősítése érdekében Németország több pénzt fizetne az uniós kasszába. (Spiegel)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.