Hivatalosan is megindulhatnak a nagykoalíciós tárgyalások Németországban

Több mint 24 órás tárgyalás után a Angela Merkel pártja, a CDU, a bajor CSU és a szociáldemokrata SPD megegyeztek arról, hogy hivatalosan is megkezdik a nagykoalíciós tárgyalásokat.

Ennek alapja az a 28 oldalas dokumentum, amit most fogadtak el. Ezt még a pártok vezetőinek is jóvá kell hagyniuk, a szociáldemokraták a jövő héten szavaznak róla.

A dokumentumban a pártok többek között kikötötték, hogy az országba érkező menekültek száma nem lépheti át a 180-220 ezres számot.  Havonta legfeljebb ezer ember érkezhet Németországba az oltalmazottak családegyesítésével. 

 Valamint korlátozzák a oltalmazotti státusszal rendelkezők családegyesítési lehetőségeit is. A szociáldemokraták eredeti terveivel ellentétben a maximális adókulcsot sem emelik meg. Többet költenének az iskolákra és az Európai Unió megerősítése érdekében Németország több pénzt fizetne az uniós kasszába. (Spiegel)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.