Hadházy Ákos: Orbán korrupt veje miatt 12 milliárd forinttól esnek el a magyar adófizetők

Tbg
POLITIKA
2018 január 13., 11:40
comments 221

Orbán vejének korrupt közbeszerzései miatt a magyar adófizetők több mint 12 milliárd forinttól esnek el, közölte az LMP társelnöke, Hadházy Ákos január 12-ai sajtótájékoztatóján.

Az eseményről az MTI nem tudósított, ezért Hadházy erről szóló Facebook-posztja, illetve az Országos Sajtószolgálatnál megjelent LMP-s közlemény alapján készült ez a poszt.

„Az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) megállapította, hogy a jelenlegi miniszterelnök vejének korrupciógyanús közbeszerzései miatt a magyar adófizetőknek 12 milliárd forintot kell visszafizetniük” – fogalmaz az LMP.

„Az OLAF azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy a korábban Tiborcz István, a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozó cég közbeszerzései miatt indítson a magyar ügyészség eljárást, több mint 12 milliárd forintot pedig fizessen vissza a magyar állam a szétlopott projektek miatt.”

Az LMP azt írja, hiába tett korábban feljelentést, „itthon konkrét jogi következmények nem valósultak meg, nem meglepő módon.”

Az LMP álláspontja, hogy az ügyészség politikai utasítások alapján működik, ezért most sem lesz eljárás, elegendő lesz a magyar kormánynak, hogy megkárosítják a magyar adófizetőket. 

Hadházy saját szavai szerint erősebben fogalmazott a sajtótájékoztatón, szerinte nagyon is beszédes Orbán minapi kijelentése, miszerint „ha az EU nem ad pénzt, majd kérünk Kínától”:

„A miniszterelnök ezzel ugyan közelebb került a börtönhöz, de természetesen utolsó leheletéig küzd ellene. Ennek fényében rendkívül nyugtalanító az a nyilatkozata, ami szerint ha az EU nem ad pénzt, majd tarhálunk Kínától. Ha ugyanis Polt az OLAF jelentés ellenére sem nyitná újra az ügyet, egészen komolyan felmerülhetne az EU pénzek felfüggesztése.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.