Hivatalos: Donald Turmp egészséges

Tbg
2018 január 13., szombat 5:36

Donald Trump kitűnő egészségnek örvend, közölte pénteken a Fehér Ház orvosa, miután az amerikai elnök átesett elnöki ideje első orvosi vizsgálatán, amely három órán át tartott.

Ronny Jackson - az elnöki rezidencia orvosa - egyelőre nem fedett fel részleteket, de kedden várhatóan újságírók elé áll, hogy többet is eláruljon Trump állapotáról.

Maga az elnök nem köteles semmit sem közölni, és a Fehér Ház dönti el, hogy mely egészségügyi adatok - vérnyomás, koleszterinszint, testtömegindex - lesznek nyilvánosak. 

A Fehér Ház már korábban értésre adta, hogy Trump elmeállapotát nem vizsgálják, ahogy korábbi elnökök hasonló megmérettetéséről sem tudni. (Ronald Reagan, a 40. elnök Alzheimer-kórban szenvedett, de betegségét csak öt évvel második mandátumának lejárta után diagnosztizálták.)

Trump mentális állapotáról saját maga adott információt, amikor a múlt héten közölte magáról, hogy ő „stabil zseni”, válaszul egy nemrégiben megjelent könyvre, amelynek szerzője mind szellemileg, mind érzelmileg alkalmatlannak ábrázolja az elnöki tisztségre. (MTI)