1000-nél is több fiatal gyanúsítottja van a dániai szexbotránynak

Fotó: MATTHIAS BALK

Több mint 1000 embert vádol a dán rendőrség illegális szexuális tartalmak terjesztésével: a gyanú szerint ennyien adtak tovább két 15 éves fiatal közti aktusról készült felvételeket a Facebook Messengeren. 

Mivel fiatalkorúakról van szó, a róluk készült videók megosztása és továbbítása bűncselekménynek számít. 

A Facebook maga értesítette az esetről az amerikai hatóságokat, az FBI riasztotta a dániai rendőrséget. 

Egész pontosan 1004 fiatal várhatja az ítéletet a múlt őszi incidens miatt, vannak köztük 18 év felettiek is, de a többség ennél fiatalabb - őket szüleiken keresztül értesítette a rendőrség. 

Ha a vádak megállnak, az érintetteket 20 nap elzárásra is ítélhetik, az illegális szexuális tartalmakat terjesztőket pedig akár 10 évre is nyilvántartásba vehetik. (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.