1000-nél is több fiatal gyanúsítottja van a dániai szexbotránynak

SZEX
2018 január 15., 21:43
comments 232
photo_camera Illusztráció: Matthias Balk/dpa/AFP

Több mint 1000 embert vádol a dán rendőrség illegális szexuális tartalmak terjesztésével: a gyanú szerint ennyien adtak tovább két 15 éves fiatal közti aktusról készült felvételeket a Facebook Messengeren. 

Mivel fiatalkorúakról van szó, a róluk készült videók megosztása és továbbítása bűncselekménynek számít. 

A Facebook maga értesítette az esetről az amerikai hatóságokat, az FBI riasztotta a dániai rendőrséget. 

Egész pontosan 1004 fiatal várhatja az ítéletet a múlt őszi incidens miatt, vannak köztük 18 év felettiek is, de a többség ennél fiatalabb - őket szüleiken keresztül értesítette a rendőrség. 

Ha a vádak megállnak, az érintetteket 20 nap elzárásra is ítélhetik, az illegális szexuális tartalmakat terjesztőket pedig akár 10 évre is nyilvántartásba vehetik. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.