Bajnai: Gondosabb lett volna beleírni a pályázatba, hogy ne lopj

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A kormányszóvivő Kovács Zoltán még pénteken beszélt arról, hogy bizony a Bajnai-kormány a hibás, amiért az unió csalás elleni hivatala, az OLAF súlyos szabálytalanságokat tárt fel és nyomozást indított az évekig Orbán Viktor veje, Tiborcz István tulajdonában lévő Elios Zrt. közbeszerzései miatt. 

Ha a gyanú megalapozottnak találják, akár 40 millió euró visszafizetésére is kötelezhetik Magyarországot. 

Kovács úgy jutott idáig, hogy mivel az OLAF a 2015-2016-os periódust érinti, az ekkor megvalósult közvilágítási program pályázati felhívása pedig a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok idején született, így a lopás is a volt miniszterelnökök sara. 

Bajnai a 2014-es választás óta ritkán szólal meg politikai ügyekben, most a Facebookon reagált: 

"Talán valóban gondosabban jártunk volna el, ha a pályázatban feltüntetjük, hogy a pályázókra nézve kötelező a VII. számú parancsolat, a kormányszóvivőkre pedig a VIII. Persze azt gondoltuk elég, ha a Bibliában benne van…"

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.