Feljelentett az MNB egy kamu pénzügyi szolgáltatót

Az Magyar Nemzeti Bank piacfelügyeleti eljárást indított és büntetőfeljelentést tett a   a budapesti székhelyű CD Insurance Kft. ellen, mert engedély nélkül végzett  pénzügyi szolgáltatási tevékenységet. 

Az MNB hétfői közleménye szerint az eddig beszerzett bizonyítékok alapján feltételezhető, hogy a CD Insurance kamat ígérete és visszafizetési kötelezettség vállalása mellett magyar ügyfelektől üzletszerűen gyűjtött betétnek nem minősülő pénzeszközöket, ugyanakkor a társaságnak pénzügyi szolgáltatási tevékenység végzésére nem volt és nincs is engedélye.

Az azonnali eltiltásról szóló végzés semmilyen formában nem érinti a CD Insurance visszafizetési kötelezettségét.

A közlemény szerint a CD Insurance által végzett tevékenységhez olyan személyek kapcsolódhatnak, akik az engedély nélkül portfóliókezelési tevékenységet végző Kingsbourne Ltd.-hez, és ennek a társaságnak bejelentés nélküli függő ügynöki (meghatalmazotti) tevékenységet végző G7 Capital Kft.-hez köthetők. Az utóbbi két társaság tevékenységét az MNB korábban más piacfelügyeleti eljárásokban már szankcionálta. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.