Újra bevetné a Békemenetet a választások tisztaságáért aggódó főszervező

2018 január 15., hétfő 12:58
226

Stefka István, a Pesti Srácok lapigazgatója a blogján írt arról, hogy mennyire aggódik az április 8-ai országgyűlési választás zavartalan lebonyolítása miatt,

ezért benne már érik egy újabb Békemenet.

Stefka István

A korábbi menetelések főszervezője szerint „a látszólagos nyugalom mellett mégis újra veszély van!”  Stefka attól tart, hogy „a külföldről pénzelt multinacionális erők, politikai faktumok demokratikus szervezeteknek álcázva, belső, magyarországi árulókkal felvértezve, egy valóságos ötödik hadoszloppal – Soros szervezetekkel – meg akarják akadályozni, meg akarják zavarni, hogy az április 8-ai országgyűlési választás rendben megtörténjen”.

Ebben az érzelmi állapotban nem csoda, hogy különösen megrémítette, amikor Konrád György a HVG-nek arról beszélt, hogy  „a miniszterelnök, ha nem akar Nicolae Ceausescu sorsára kerülni, akkor önként elmegy valahova”. Stefka ebből levezette, hogy nagyjából a Rákosi-korszak is így kezdődött. Más lehetőség nem maradt:

„Békement kell! Itt az idő! Legyen újra Békemenet Magyarországért!”

Békemenet, 2013.

A legutolsó Békemenetet még 2014 márciusában, a választások előtt szervezték. Azóta többször felröppent a hír, hogy újra utcára vonulnának a kormány leglelkesebb rajongói, de valamiért mindig elmaradt.

Tavaly februárban szintén Stefka István lengette be, hogy az olimpia elleni aláírásgyűjtés miatt újra meg kellene mozdulni, de végül Csizmadia László, CÖKA–CÖF elnöke visszavonulót fújt, mert úgy érezte, hogy a felhergelt tömegeket nem szabad utcára vinni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt