Újra bevetné a Békemenetet a választások tisztaságáért aggódó főszervező

ünnep
2018 január 15., 12:58
comments 225

Stefka István, a Pesti Srácok lapigazgatója a blogján írt arról, hogy mennyire aggódik az április 8-ai országgyűlési választás zavartalan lebonyolítása miatt,

ezért benne már érik egy újabb Békemenet.

Stefka István
photo_camera Stefka István

A korábbi menetelések főszervezője szerint „a látszólagos nyugalom mellett mégis újra veszély van!”  Stefka attól tart, hogy „a külföldről pénzelt multinacionális erők, politikai faktumok demokratikus szervezeteknek álcázva, belső, magyarországi árulókkal felvértezve, egy valóságos ötödik hadoszloppal – Soros szervezetekkel – meg akarják akadályozni, meg akarják zavarni, hogy az április 8-ai országgyűlési választás rendben megtörténjen”.

Ebben az érzelmi állapotban nem csoda, hogy különösen megrémítette, amikor Konrád György a HVG-nek arról beszélt, hogy  „a miniszterelnök, ha nem akar Nicolae Ceausescu sorsára kerülni, akkor önként elmegy valahova”. Stefka ebből levezette, hogy nagyjából a Rákosi-korszak is így kezdődött. Más lehetőség nem maradt:

„Békement kell! Itt az idő! Legyen újra Békemenet Magyarországért!”

Békemenet, 2013.
photo_camera Békemenet, 2013.

A legutolsó Békemenetet még 2014 márciusában, a választások előtt szervezték. Azóta többször felröppent a hír, hogy újra utcára vonulnának a kormány leglelkesebb rajongói, de valamiért mindig elmaradt.

Tavaly februárban szintén Stefka István lengette be, hogy az olimpia elleni aláírásgyűjtés miatt újra meg kellene mozdulni, de végül Csizmadia László, CÖKA–CÖF elnöke visszavonulót fújt, mert úgy érezte, hogy a felhergelt tömegeket nem szabad utcára vinni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.