A brit exminiszter szerint ha most nem tesznek valamit a gyerekkori elhízás ellen, akkor a kövér gyerekekből örök munkanélküli szegények lesznek

Andrew Selous, a brit konzervatív párt korábbi képviselője és minisztere egy interjúban arról beszélt, hogy a londoni kormánynak muszáj lenne tennie valamit a gyerekkori elhízás ellen, ugyanis a túlsúlyos gyerekekből nemcsak az egészségügyi ellátórendszerre nézve plusz terhet jelentő kövér felnőttek lesznek, hanem

egy örök munkanélküli, alávetett társadalmi csoport is.

Selous szerint ugyanis az elhízott gyerekeknek rengeteg plusz problémával kell szembenézniük, így gyakran lesznek belőlük bizonytalan, alacsony önbecsülésű felnőttek, akik nagyon nehezen boldogulnak a munkaerőpiacon. A politikus kitért arra is, hogy a korábbi időszakokkal ellentétben, most a fejlett világ országaiban már többnyire a legalacsonyabb társadalmi státuszú családok gyerekei közt van a legtöbb túlsúlyos. Nagy-Britanniában az általános iskolából kikerülő gyerekek harmada túlsúlyos, és a rosszabb helyzetű gyerekek között kétszer annyi a túlsúlyos, mint gazdagabb társaiknál.

A brit parlament egyébként igyekszik tenni valamit az ügyben, nemrég korlátozták például a gyorséttermek reklámjait annak érdekében, hogy azok kevesebb gyerekhez jussanak el. A korlátozást kezdeményező konzervatív képviselő szeretné elérni azt is, hogy brit hírességek is támogassák az elhízás elleni harcot, és felhívják az emberek figyelmét az egészséges táplálkozás és a mozgás fontosságára.

A britek egyébként hatodikak az OECD legelhízottabb népességű országai között, megelőzi őket az USA, Mexikó, Új-Zéland,

Magyarország

és Ausztrália. (Telegraph)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.