Az Origo szerint Soros kitiltásáról tárgyal a kormány

politika
2018 január 16., 12:32
comments 342
photo_camera Soros György

Forró infot kapott a kormánytól saját lapja: az Origo szerint olyan javaslatot tárgyal szerdán a kormány, „amely akár Soros György kitiltását is lehetővé teszi Magyarországról”.

Ennél konkrétabbat egyelőre nem írtak. Az biztos, hogy szerdán tárgyalja a kormány a Soros-ellenes törvénycsomag részleteit, miután a Fidesz felkérte, hogy dolgozzák ki a Soros-terv elleni akciótervet.

Soros kitiltása már tavasszal is felmerült. Akkor viszont Pintér Sándor belügyminiszter azt mondta:

„A kitiltása lehetetlen Soros úrnak Magyarországról az Alaptörvény alapján. Magyar állampolgár. Magyar állampolgárt nem lehet kitiltani Magyarországról.”

link Forrás

A Fidesz ezt az üzenetet tette ki Facebookra:

link Forrás

„A Fidesz országos választmánya határozatában felhívja a kormányt, hogy minden eszközzel lépjen fel a Soros-terv végrehajtása ellen. A kormány - szükség esetén – akár törvényi úton, korlátozza a Soros-hálózat bevándorlásszervező tevékenységét és további terjeszkedését.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.