Feljelenti a dugást imitáló ápolókat a képeken látható idős hölgy családja

bűnügy
2018 január 16., 14:00

Szombaton kerültek nyilvánosságra a képek, amelyeken a pécsi Malomvölgy Szeretetotthon két ápolója épp dugást imitál egy magatehetetlen idős asszony mellett. A belső vizsgálat lezárulta után mindhármukat - a fotót készítő és az azon szereplő ápolókat - azonnal elbocsátották.

A képeken szereplő gondozott és családja jogi képviselője, dr. Burrat Husam pécsi ügyvéd közleményt küldött a Szabad Pécs portálnak, amelyből kiderül, hogy tőlük senki nem kért bocsánatot, továbbá jogi lépéseket terveznek, és az intézmény felelősségét is felvetik.

photo_camera Fotó: Facebook

Ez a teljes közlemény:

„Megbízóm és családja mély megdöbbenéssel értesült a közösségi oldalon megjelent, a Baptista Szeretetszolgálat Szeretetotthonában készült fényképfelvételekről. Az Otthon közleményében foglaltakkal ellentétben a mai napig semmilyen formában nem kért bocsánatot az ügyben érintett – egyébként általunk pontosan nem ismert – egyik volt munkavállaló sem.

Ügyfeleim, a történtek miatt a Pécsi Rendőr-főkapitányságon feljelentést tesznek annak érdekében, hogy az események pontosan rekonstruálhatók legyenek és az elkövetők felelősségre vonása megtörténjen.

A fentiek mellett megbízóim a gondozott idős hölgyet ért sérelmek miatt – egyelőre peren kívül, annak eredménytelensége esetén polgári peres úton – sérelemdíj megfizetése iránt intézkednek, a fényképeken szereplő és azokat elkészítő munkavállalók ellen, azzal, hogy az ügy megítélése kapcsán nem megkerülhető az otthon jogi felelősségének vizsgálata sem.

A továbbiakban sem a gondozott ügyfelem sem családja közvetlenül nem kíván az ügyben nyilatkozatot tenni.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.