Két vekni fű volt a 23 éves B. Dávidnál

A békásmegyeri járőrök vasárnap délután Budapest III. kerületében, a Jós utcában igazoltattak egy férfit, aki a rendőrök láttán lehajtott fejjel gyorsabban kezdett el sétálni. A rendőrök a 23 éves ajkai B. Dávid ruhájának és csomagjának átvizsgálásakor két mérleget, több mint 100 ezer forint készpénzt és 318 gramm marihuánát találtak, ami két félkilós kenyérbe volt elrejtve.

A kenyér végét levágták, és a belsejét kiszedték, hogy bele tudják tenni a celofánba csomagolt kábítószert. B. Dávid a gyanú szerint azért vette a marihuánát, hogy azt Ajkán és környékén árulja.

Fotó: police.hu

A BRFK III. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói másnap hajnalban békásmegyeri lakásán elfogták a 35 éves budapesti H. Róbertet, akitől B. Dávid korábban a marihuánát vette. A rendőrök a házkutatáskor további 24,4 gramm kábítószergyanús anyagot és 70 ezer forintot foglaltak le.

A rendőrök a két férfit őrizetbe vették, és kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásukra. (police.hu)