22 amerikai állam igazságügyi minisztere pert indított a netsemlegesség védelmében

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Keresetet nyújtott be az amerikai szövetségi médiahatóság, az FCC ellen 22 amerikai tagállam igazságügyi minisztere. Az igazságügyi miniszterek az FCC decemberi döntésének visszavonását követelik, amivel a hatóság megszüntette a netsemlegességet védő, 2015-ben alkotott szabályozást. Ennek a lényege az volt, hogy tiltotta az Egyesült Államok nagy részén monopolhelyzetben lévő internetszolgáltatóknak, hogy bizonyos, jellemzően saját, vagy szerződött partnereik tartalmait előnyben részesítsék a hálózatukon.

"A netsemlegességi szabályok visszavonásával az FCC figyelmen kívül hagyta, hogy a fogyasztók elkötelezetten támogatják a szabad és nyitott internetet" - közölte Kalifornia igazságügyi minisztere, Xavier Becerra, aki szerint az internethozzáférés közműnek minősül.

Az ügyben a törvényhozók is aktívak, a Demokrata Párt hétfőn jelentette be, hogy már ötven szenátor írta alá határozati javaslatukat, amellyel felülbírálnák az FCC decemberi döntését. Ez inkább csak látványgesztus, mert még ha javaslatukat a szenátus meg is szavazná - ehhez még legalább egy szenátort meg kell nyerniük maguknak -, a republikánus többségű képviselőházban, illetve Donald Trumpon még mindig elbukhat. (Via PSMag)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.