22 amerikai állam igazságügyi minisztere pert indított a netsemlegesség védelmében

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Keresetet nyújtott be az amerikai szövetségi médiahatóság, az FCC ellen 22 amerikai tagállam igazságügyi minisztere. Az igazságügyi miniszterek az FCC decemberi döntésének visszavonását követelik, amivel a hatóság megszüntette a netsemlegességet védő, 2015-ben alkotott szabályozást. Ennek a lényege az volt, hogy tiltotta az Egyesült Államok nagy részén monopolhelyzetben lévő internetszolgáltatóknak, hogy bizonyos, jellemzően saját, vagy szerződött partnereik tartalmait előnyben részesítsék a hálózatukon.

"A netsemlegességi szabályok visszavonásával az FCC figyelmen kívül hagyta, hogy a fogyasztók elkötelezetten támogatják a szabad és nyitott internetet" - közölte Kalifornia igazságügyi minisztere, Xavier Becerra, aki szerint az internethozzáférés közműnek minősül.

Az ügyben a törvényhozók is aktívak, a Demokrata Párt hétfőn jelentette be, hogy már ötven szenátor írta alá határozati javaslatukat, amellyel felülbírálnák az FCC decemberi döntését. Ez inkább csak látványgesztus, mert még ha javaslatukat a szenátus meg is szavazná - ehhez még legalább egy szenátort meg kell nyerniük maguknak -, a republikánus többségű képviselőházban, illetve Donald Trumpon még mindig elbukhat. (Via PSMag)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.